3 fede gulvtyper til dit hjem

Af Boligjunkies - 08 Apr 2021

Der er intet som et hjem, hvor alle elementerne er velvalgte og fungerer i harmoni med hinanden. Det er dog heller ikke særligt spændende, hvis alle rum ligner hinanden. Og derfor kan det give god mening at skabe afveksling i hjemmet ved at f.eks. have forskellige gulvtyper i forskellige rum. I dette indlæg vil vi se på mulighederne i 3 af hjemmets rum.

Gulv til stuen

Stuen er muligvis det rum, som vi opholder os mest i til hverdag. Derfor er det også vigtigt, at vi får et gulv, som ikke bare er pænt, men som også tåler det daglige slid, det vil blive udsat for.

Rent æstetisk er det desuden vigtigt, at gulvet passer sammen med de møbler, man har i stuen. Afhængigt af, om man vælger et lysere eller mørkere gulv, kan man f.eks. tiltrække fokus på det eller gøre det mere neutralt. Sidstnævnte er især godt, hvis man ønsker at det er netop møblerne, der skal være fokus på.

Husk desuden at være opmærksom på, om der er andet, du skal tænke over. F.eks. er det ikke altid praktisk med gulvtæpper i hjemmet, hvis man holder sig kæledyr, som taber hår, der kan sætte sig i tæppets fibre. Vi anbefaler et trægulv eller parketgulv, som har styrken til at holde, er rengøringsvenlige og samtidig findes i mange flotte design

Køkkengulvet

Skal du have et nyt gulv til dit køkken, skal du igen huske, at det er et af de rum i hjemmet, vi opholder os mest i. Samtidig har du med et rum at gøre, hvor der skal tages højde for de praktiske ting. Spildes der f.eks. er det rart, hvis gulvet er let at rengøre.

Klinkegulve kan derfor være gode til køkkenet, da de er lette at vedligeholde og kan tåle meget. Ulempen kan dog være, at det er et meget hårdt og lidt mere ”koldt gulv”, hvilket ikke nødvendigvis passer ind i køkkenet.

Derfor er der mange, som foretrækker et vinylgulv. Her er der en verden af designmuligheder, som tilmed kan fås til en god pris. Gulvet er også let at vedligeholde og kan sagtens tåle, at man spilder på det. Det gør det til en sikker vinder.

Badeværelsesgulvet

Til badeværelset vil vi anbefale et fedt of mere råt epoxygulv. Denne gulvtype er virkelig stærk og meget praktisk. Desuden fungerer den glimrende i et vådrum, som ellers stiller helt særlige krav.

Epoxygulvet er særligt godt til at få de få inventarelementer til at træde i kraft, hvilket gør dem visuelt attraktive. Desuden kan det være værd at overveje muligheden for at skabe sammenhæng mellem gulvet og brusekabinen, som også kan laves i microcement, der kan minde meget om epoxygulvet i forhold til design.