3 gulvtyper, der passer perfekt ind i dit køkken

Af Boligjunkies - 20 Apr 2021

Køkkengulvet har stor betydning for dit køkken. Det skal nemlig både være funktionelt og passe æstetisk til dit hjem. I denne artikel har vi samlet 3 gulvtyper, som du med fordel kan lægge i dit køkken.

Betongulvet

Betongulvet har været et populært valg i de senere år, og det er primært på grund af dets rå og minimalistiske look. Betongulvet er et godt valg, da det er hårdt, men samtidig føles blødere end klinker, hvis du blot husker at pudse og overfladebehandle det. Gulvet passer også fint ind i køkkenet, da det kan tåle vand, er let at gøre rent og samtidig meget slidstærkt. Det skal dog lige nævnes, at du skal passe på med at spilde for meget, da det let optager farve, medmindre du selvfølgelig husker at overfladebehandle gulvet og så kan det også være svært at reparere uden at det kan ses. Inden du forelsker dig i dette gulv, skal du lige undersøge, om dit undergulv kan bære vagten af et betongulv eller om det skal forstærkes først. Det er nemlig et meget tungt gulv.

Epoxygulvet

Epoxygulvet har længe været det foretrukne valg til bl.a. garager, værksted, parkeringskældre og fabrikker, men denne gulvtype er i de senere år også begyndt at snige sig ind i de private boliger – især i køkkenet. Det er nemlig en exceptionel robust og slidstærk løsning – og så er gulvet samtidig meget holdbart og rengøringsvenligt. Det har ingen sarte fuger, revner eller sprækker, der kan samle støv og snavs, men er blot én jævn, glat overflade. Gulvet kræver ingen vedligeholdelse – og du skal heller ikke være bange for at spilde på det. Væske og mad kan nemlig ikke trænge ned i overfladen. Gulvet kan fås i et utal af farver og designs, så du kan få lige det udtryk, du gerne vil have i dit køkken. Et nyt epoxygulv er altså den ideelle løsning til køkkenet.

Klinker

Klinker er generelt et populært valg, når der skal vælges gulv til køkkenet. Klinker er nemlig både hårdføre, nemme at vedligeholde og findes i et utal af farver, mønstre og størrelser. Til køkkenet er især keramiske klinker et godt valg, da de tåler alle former for rengøring – og så findes de i alle prisklasser. Klinker giver dog en meget hård overflade, som generelt er mindre behagelig at gå på og som faktisk også kan have en negativ effekt på akustikken i rummet. Det er derfor altid en god idé at kompensere ved at vælge bløde materialer andre steder i rummet, som f.eks. et akustikvenligt træloft eller skabe og bordplader i linoleum eller træ.