3 tips til at øge din boligs sikkerhed

Af Boligjunkies - 20 Jun 2022

Alle burde føle sig i sikkerhed i sit eget hjem. Det er vigtigt for vores velfærd, at vi har nogle rammer, vi kan slappe af i uden at skulle være bekymret eller stresset. Er du lige flyttet fra lejlighed til hus, så er der nogle tips til, hvordan du kan øge sikkerheden i din bolig.

Se området an og spørg naboen

Når man lige er flyttet i hus, kan man starte med at danne sig et godt overblik over området. Er det et roligt kvarter, eller kunne der være øget risiko for tyveri eller hærværk? Du kan med fordel snakke sammen med dine naboer om, hvilke løsninger de har valgt til deres hjem. Har hele kvarteret valgt at have hængelås på cykelskuret? Så kan du med fordel gøre det samme. Hvis du ved, at du kommer til at have ting af særlig værdi i garagen eller skuret, kan du lige så godt sikre dig den bedste beskyttelse med et godt låsesystem. Du kan fx undersøge udvalget af effektive låse hos billigsikring.

Overvej videoovervågning

Føler du usikkerhed omkring området eller har en bestemt side af huset eller grunden, som ligger frit ud til en vej eller mark? Her kan det være en god idé med lidt videoovervågning, særligt til de hjørner af huset, hvor naboerne ikke har udsyn til at hjælpe dig, når du ikke er hjemme. Derudover føler nogen sig også mest komfortable ved at have en dørspion, så man kan se, hvem det er, der banker på, inden man åbner døren.

En tyverialarm

Skulle uheldet alligevel være ude, så en tyveknægt alligevel finder vej ind, er det rart at have en god tyverialarm. Så bliver du gjort opmærksom på sikkerhedsbruddet, både hvis du er hjemme, når det sker, eller ude af huset, og situationen kan bremses, inden det er for sent.