3 tips til upcycling af dine gamle ting

Af Boligjunkies - 21 Jul 2022

Rigtig mange af os har gamle og ældre aflagt ting og sager stående på et loft, i en kælder, eller noget som tager plads i hjemmets indretning, som vi ikke længere har den store glæde af. Hvis du kan nikke genkende til det, så kan det måske være en god ide for dig at læse med her. Konceptet upcycling har vundet mere og mere frem, og er for mange mennesker en mulighed for at genbruge og gentænke nogle af de ting i hjemmet som stadigvæk er brugbare, men som måske mangler en kærlig hånd. Her kommer der derfor tre tips til dig, som gerne vil i gang med forandringen.

De gamle møbler

Måske sidder du inde med en gammel lænestol som engang havde det udseende som faldt lige præcis i din smag. Men smag ændrer sig jo lidt over årene. Derfor kunne det måske være at en ompolstring af stol var et alternativ, der var noget for dig. På denne måde kan du med vejledning fra eksperter, give din stol et nyt liv, på en smart og personlig måde. Dette er også en god mulighed hvis stolen har små skader i stoffet.

Nye muligheder, med få penselstrøg

Hvis du har et ældre møbel stående, måske et arvestykke, som godt kunne trænge til en opdatering, så er løsningen måske meget simpel. Med en ny farve kan et møbel nemlig hurtigt gå fra at være lidt umoderne til at blive til et rigtig smart og tidstilsvarende møbel i indretningen. Find nogle friske farver, som du kan lide, og prøv dig lidt frem før du for alvor begynder med malingen.

Giv ting nye formål

Det at upcycle handler i høj grad om at give ting et nyt formål og et nyt udtryk. Gennemgå derfor nogle af dine ting, og forsøg at gentænke objekternes formål på en kreativ måde.