Hvor gamle er dine vinduer?

Af Line - 10 Mar 2024

Hvornår har du sidst taget et grundigt kig på dine vinduer? Det kan være, at du lige studsede over rammerne og karmene sidst, du vaskede vinduerne, men det kan også være, at du altid lukker øjnene, fordi du ved, at der venter et stort arbejde i forhold til vedligehold – særligt hvis der er tale om trærammer.

De kræver nemlig en plejende hånd i ny og næ med for eksempel maling. Og er det ikke noget, der er sket længe, eller er dine døre og vinduer bare gamle, så er dine rammer måske ikke så tætte, som du ønsker.


Hvor høj er din varmeregning?

Det betyder, at du kan have en højere varmeregning, end hvad godt er. For når du skal nyde lune rum i dit hjem, er du nødsaget til at skrue højere op for varmen, netop fordi dine rammer er utætte. Ud gennem dem suser varmen fra dit hjem, mens kulden har lettere ved at slippe ind. Og det er også derfor, du måske omkring i hjemmet kan mærke, hvordan der kommer en let brise ind og trækker.

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så bør du tage et kig online. Klik her og se mulighederne i Gråsten og Sønderborg.


Er det tid til udskiftning af vinduer?

Det handler nemlig i de fleste tilfælde om at få skiftet både døre og vinduer til nogle nye og smartere modeller. Ikke nok med at de sikrer mindre vedligehold, så vil de bedre og mere energirigtige glas også betyde, at varmen holdes ekstra godt inde, men skulden kun får lov at komme ind, hvis du aktivt åbner op for et vindue.

De nyere vinduer har 3-lags glas, og det betyder, at du får et endnu tættere hjem. Derved kan du skrue ned for varmen og bedre holde på den, når først hjemmet er lunt.