Arbejd under gode forhold

Af Boligjunkies - 25 May 2021

Når man arbejder eller befinder sig indendørs, er det enormt vigtigt, at der er et ordentligt indeklima, så man kan have det så godt som muligt. I et indeklima, hvor der ikke er ordentligt ventileret, eller hvor der er andre forhold, der spiller ind, kan man begynde at opleve forskellige symptomer. Det gælder blandt andet træthed og hovedpine, som specielt kommer, hvis man sidder i et lokale, hvor iltniveauet ikke er højt nok på grund af dårlig ventilation, eller hvis temperaturen i lokalet ikke reguleres ordentligt.

Hvis der er meget tør luft i lokalet kan man opleve fornemmelsen af at skulle hoste, slimhinderne kan tørre ud, og øjnene kan enten løbe i vand eller også føles tørre. Det er alt sammen noget, der kan rettes op på, men det kræver, at man er opmærksom på problemet. Det kan man blive med en indeklima måling, der pejler dig i retning af, hvordan klimaet er netop der, hvor det testes.

Få professionel vejledning

Man kan godt selv have en fornemmelse af, om der måske kunne forbedres noget ved indeklimaet, men for at være helt på den sikre side med, hvad det egentlig er, der er brug for, så er professionel hjælp vejen frem. På den måde får du et specialiseret firma til at foretage målinger, så du kan få resultater, der helt specifikt viser, hvad der kan forbedres.

Dårligt indeklima kan skyldes mange forskellige ting, og nogle gange vil man også opdage noget, man ikke havde regnet med, og som vil kræve, at der foretages en større behandling for at komme det til livs. Det gælder for eksempel skimmelsvamp, der er meget skadeligt og skal fjernes så snart det opdages. Det kan blandt andet give anledning til fugtgener, fysisk ubehag og sygdom, hvilket meget gerne skulle undgås på arbejdspladsen såvel som i hjemmet, hvor det også sagtens kan opstå.