Bivokslys er naturlige og bæredygtige levende lys

Af Kevin - 17 Sep 2021

Bivokslys er naturlige, bæredygtige levende lys, som kan skabe hygge hygge i hjemmet, fordi de frigiver en fantastisk varme og duft. Lysene soder mindre end almindelige stearinlys og andre typer levende lys, og de er naturligt bionedbrydelige. Køber man de rette bivokslys vil de være pakket ind i genanvendt, naturligt farvet silkepapir. Lys af bivoks er en naturlig stemningsspreder, som har flotte ottekanter i et mønster yderst. De har en en varm gul farve og dufter mildt, når de brænder. Vellavede bivokslys er bæredygtige, eftersom de kan produceres lokalt af bivoks, som ligeledes kan være fra det lokale område. Når de er gode, laves de af bivoks fra en grøn pulje. Det vil sige, at voksen kommer fra biavl, som er foruden brug af pesticider og antibiotika. Lysene kan laves sådan, at resterne er komposterbare. Når de laves sådan, efterlader de nemlig ingen affald. Lysene er håndlavede i naturlige materialer, hvorfor man kan forvente, at de ser en smule forskellige ud. Skab hygge i hjemmet med bivokslys.

Hvad gør bivokslys så gode?

Går man tilbage i historien, var bivokslys de foretrukne lys blandt royale, adlen og kirken. Man kan argumentere for, at de stadig er de foretrukne levende lys den dag i dag – i hvert fald hvis man ved, hvor meget bedre de er i forhold til andre levende lys. I dag er de endda indenfor rækkevidde uanset budget, da de ikke er super dyre. De er den reneste type levende lys, og de er også de levende lys, der brænder længst. Bivokslys er 100 procent naturlige. De behøver ingen tilføjede kemikalier og lignende under produktion. De er super alsidige. Deres duft kommer fra den nektar og honning, som oprindeligt blev opbevaret i voksstrukturerne i bikuben. Derfor kan duften ændre sig, afhængigt af hvilke blomster/frugtplanter, bierne pollinerede.

Bivokslys renser luften

Modsat mange andre levende lys renser bivokslys faktisk luften. Lysene udsender negative ioner, som binder sig til partikler i luften, hvorfor disse bliver tungere og falder ned mod jorden. Følgende er nogle gode råd til når, du tænder dine levende lys, som vil hjælpe med at skabe det bedste indeklima, når du tænder levende lys. Stil aldrig levende lys i træk, eftersom dette øger mængden af sod, og får lysene til at løbe. Kvæl dine lys istedet for at puste dem ud. Luft grundigt ud, når du har slukket lysene. Gå aldrig fra et lys, som er tændt. Lad aldrig børn være alene med lysene. Klip løbende vægen ned til cirka 1 centimeter.