Bliver du en del af en grundejerforening?

Af Boligjunkies - 26 Nov 2021

Hvis du står overfor en flytning, og det er tid til, at du sætter dine teltpæle ned et sted som for eksempel en villavej, så vil du med stor sandsynlighed også komme til at stifte bekendtskab med en grundejerforening. Mange steder er du tvunget til ikke blot at være en del af, men også at betale til en sådan, når du vælger at bosætte dig et bestemt sted.

I en grundeejerforening ejes vejen reelt set af de husstande, der bor på den, og derfor er det også disse, der har ansvaret for at vedligeholde den.

Giv dit besyv med

Og det kan blive dyrt.

Når det kommer til en asfalteret vej, vil der nemlig med tiden være behov for flere reparationer og ikke mindst en hel udskiftning. Derfor er det relevant at kende til en asfalt pris, før du vælger at sætte din endelige underskrift på købspapirerne.

Dette er nemlig et beløb, som du ofte vil komme til at skulle bidrage til, således alle har givet deres andel i forhold til vedligehold.

Ofte indhentes der et tilbud på ny asfalt til vejen, og der laves et estimat på, hvor længe den har igen, hvorfor der er lagt op til et regnestykke, der fortæller, hvor mange penge der skal spares op i grundejerforeningen.

Pris på asfalt

For selvom en asfalteret vej kan synes solid og robust, så ved vi alle også, at den ikke holder evigt. Hver dag er den udsat for masser af slid og slæb, og derfor vil den også kunne gå i stykker. Den kan for eksempel begynde at slå revner, og der kan komme større huller i den.

Og sker det først, er det tid til at tage handling med en reparation – og når det ikke længere er nok, bør opsparingen tages i brug, således den kan lægges på ny.