Blødgøringsanlægget fungerer ved at tilbageholde kalk og magnesium

Af Kevin - 27 Apr 2022

Det er almindeligt kendt, at det danske vand har en hårdhed, der ligger mellem 4 og 8 °dH. Dette betyder, at blødgøringsanlægget vil reducere mængden af kalk og magnesium i vandet, så det bliver blødere. Blødgøringsanlægget fungerer ved at tilbageholde kalk og magnesium-ionerne i vandet via ionbytning. På denne måde bliver vandet blødt, når det kommer ud af blødgøringsanlægget og bliver sendt ud til hjemmets vandforsyning. Læs mere om fordelene ved blødt vand.

Blødgøringsanlægget reducerer mængden af kalk og magnesium i vandet

Det er vigtigt at bemærke, at selvom blødgøringsanlægget reducerer mængden af kalk og magnesium i vandet, så fjerner det ikke disse stoffer helt. Dette betyder, at vandet fortsat vil have en hårdhed, selv om den er reduceret. Hvis du ønsker et blødt vand uden nogen form for kalk eller magnesium, skal du investere i et destillationsanlæg. Et destillationsanlæg virker ved at koge vandet, så kalk og magnesium-ionerne bliver forladt bagved i kedlen. På denne måde bliver vandet helt blødt, når det kommer ud af anlægget. Dog er det vigtigt at bemærke, at et destillationsanlæg er en dyr løsning, og derfor ikke er egnet til alle budgetter.

Masser af fordele som er pengene værd

Ønsker du blødt vand til din bolig, er blødgøringsanlægget derfor den bedste løsning. Et forhøjet kvalkindhold kan reducere levetiden for hjemmets hvidevarer og køkkenudstyr, da kalken ofte sætter sig ind i produkterne. Når først at kalken har sat sig i diverse produkter, kan det i længeden ses på produktets ydeevne. De fleste har oplevelet at brusren derhjemme sprøjter vand ud til at alle sider, grundet kalken der sider i de små udgange af bruseren. Her er de vigtigt at afkalke bruseren så den igen kan komme til bedste effektivitet. Eller som skrevet over, invester i et blødgøringsanlæg som hjælper dig og din bolig med at få rent og blødt vand igen. Har du spørgsmål angående anlægget eller de mange fordele ved at invester i sådan et blødgøringsanlæg, så skriv endelig en mail eller giv os et kald. Så svare de tilbage hurtigst muligt.