Boligsøgende? Så find studiebolig på Frederiksberg

Af Boligjunkies - 18 Jul 2022

Er du blevet optaget på et studie i København, skal du på jagt efter en bolig, hvis ikke du allerede er bosiddende i hovedstaden. Og at finde en studiebolig i København kan godt være et mareridt, når du kun har din SU og et beskedent beløb fra et evt. studiejob at gøre godt med. Du bør nok ikke gøre dig de store forhåbninger om at bo alene, men kan du flytte ind med kæresten, så er du godt stedt.

Del en studiebolig med kæresten

Er du okay med at bo i Storkøbenhavns ydre bydele eller knapt så gode kvarterer, kan du slippe lidt billigere, end hvis du er opsat på at bo i Københavns Kommune eller på Frederiksberg. Men det er nu muligt at finde studiebolig på Frederiksberg, når du har pengene til det. Hvis det er vigtigt for dig at bo tæt på alting, er det oplagt at flytte hertil. Er I to, så kan I måske klare en husleje på 10.000 kr.

Hvilke faciliteter skal du have?

Når det alligevel bliver en dyr fornøjelse at bo på Frederiksberg, gælder det om at sørge for, at du vælger en lejlighed, hvor du får rammerne til at leve behageligt. En lejlighed skal have eget bad og toilet. Ejendommen bør have et vaskeri og måske også et fitnesslokale og loungeområde, hvor du kan fordybe dig i dine studier. Og ejendommen bør også have et dørsystem med adgangstilladelse.

Er udlejeren imødekommende?

Hvis du har mulighed for at læse op på en udlejer eller ejendomsadministrator, er det oplagt at gøre det. For i det daglige vil du have kontakt med dem, når problemer med fx vaskeri, fælles faciliteter, andre lejere eller med din ejendoms tekniske installationer opstår. Her er det vigtigt at vide, om en udlejer har ry for at være god til at kommunikere med sine lejere og at reagere på deres problemer.

Find en studiebolig på Frederiksberg

At du har en god base at vende tilbage til efter en lang dag med forelæsninger og projektskrivning er en forudsætning for at kunne trives på et studie. Her gælder det om at finde studieboliger, der er tæt på dit studie, så du hurtigt kan komme hjem og koble af. Er du indstillet på at bo sammen med en kæreste eller ven, så kan det lade sig gøre at finde noget for studerende at bo i på Frederiksberg.