Den populære 7’er stol var startskuddet til stor succes

Af Peter - 27 Jan 2021

Serie 7, Syveren eller Syver-stol – Arne Jacobsens klassiske designer stol fra 1955 har mange navne. Det var desuden denne stol, der fik Arne Jacobsen på verdenskortet. Det skete hurtigt efter, at stolen blev designet. Den var nemlig utroligt innovativ for dens tid, idet den havde ni lag finer, som alle var formstøbt til perfektion. Derudover blev denne 7’er stol ligeledes kendt for sin utrolige styrke, som kunne holde til stort set alt. Dens styrke var nemlig langt større end alle andre designer stole på markedet. Med det sagt, så satte den fantastiske 7’er stol altså også startskuddet på succesen for resten af designerens stole.

En 7’er stol kan nydes af hele familien

Dog går 7’er stolen imod mange andre af Arne Jacobsens klassikere. Alle andre blev nemlig designet i forbindelse med et større projekt – det gjorde 7’er stolen ikke. Dog bruges den fantastiske 7’er stol alligevel i en lang række arkitektoniske sammenhænge. Du finder den blandt andet på adskillige kunstmuseer, kontorer, restauranter og uddannelsesinstitutioner. Dette rundt i hele Danmark samt resten af verden, hvor stolen er ualmindeligt populær. 7’er stolen er dog designet med henblik på at skulle pryde de private hjem, og derfor finder du den også netop her. Den står ofte rundt om spisebordet hos den lille børnefamilie eller i køkkenet hus det unge par. Den passer nemlig ind i mange forskellige sammenhænge, idet den fås i mange forskellige former og farver. Du kan blandt andet få en 7’er stol med og uden armlæn samt som barstol eller børnestol. Ja, den er god nok. Selv de allermindste i familien har mulighed for at nyde Arne Jacobsens lækre design.

Få den perfekte 7’er stol til netop dit hjem

Kort sagt, er næsten alt muligt med den ikoniske 7’er stol, og det gælder altså uanset, om du er mest til barstolen, drejestolen eller den helt klassiske firbenede 7’er stol. Der er nemlig mange muligheder, når det kommer til polstring og finish. Er du interesseret i det helt klassiske design, kan du vælge mellem flere forskellige farver og materialer. Den klassiske Arne Jacobsen 7ër stol fås nemlig i både læder, træ og stof, og så kan du vælge mellem alle regnbuens farver, så du kan være helt sikker på at få en stol, der passer perfekt ind i netop din indretning.