Derfor bør du indrette dit lille hjem med spejle

Er du en af de mange, der må affinde dig med meget få kvadratmeter, som du kan kalde dit hjem? Så kan det være, at du er så heldig at bo centralt i en af de større byer her i landet, hvor der er rift om de gode boliger, hvorfor det ofte er de mindste rum, der bliver gjort til de trygge rammer, vi kalder for et hjem.

Sådant et hjem kan være noget af det mest hyggelige – men der følger også nogle besværligheder med. Det kan nemlig være svært at indrette sig.

Læs meget mere om indretning på heybolig.dk.

Snyd øjet til en større rumfornemmelse

Dog er der særligt én ting, der kan være ganske givende at fylde sit lille hjem med. Og det er spejle.

Spejle har nemlig en helt særlig evne og en effekt, der kan snyde øjet. Det vil sige, at spejle kan udgøre en illusion, der kan snyde dit øje til at tro, at et rum reelt set er større, end det egentlig er.

Det er lidt den samme fornemmelse, vi får i et rum, hvor der er spejle i loftet. Her er det også svært at bedømme, hvornår væg bliver til loft, og rummet kan således føles uendeligt.

Leg med spejlenes placering i dit hjem

Har du en meget smal gang eller en lille stue, kan det således være en fordel med et større spejl. Straks vil de gang føles bredere end den i realiteten er, hvis du vælger at hænge spejlet vandret. Hænger du det lodret, skaber du samme fornemmelse, men opad. Og rummet vil således synes at have højere til loftet.

I din stue kan du opnå den samme effekt.

Spejlene skaber et kunstnerisk og smukt blikfang

Og heldigvis er spejle også utroligt smukke – især i de mange forskellige modeller, som de i dag kan indkøbes i. Det gælder for eksempel forskellige størrelser, former og rammer, hvorfor du med sikkerhed kan finde et eller flere spejle, der passer ind i din personlige stil.

Spejle kan derfor også i en stue udgøre et helt kunstværk i sig selv. De bidrager med noget moderne og noget æstetisk, der skaber en dybde og et blikfang. Og derfor kan det også være en fordel at eksperimentere med spejle andre steder end på væggen. Det kan være som plade på sofabordet eller i små elementer i dine pyntegenstande.