Dette el-arbejde må du ikke selv udføre i din bolig i Kolding

Af Boligjunkies - 15 Dec 2021

Der er mange fordele ved selv at kende lidt til, hvordan elektriciteten i dit hjem fungerer. Det giver dig mulighed for at fixe noget, hvis der opstår et problem. Men selv som ivrig gør det selv-mand bliver du nogle gange nødt til at kontakte en professionel elinstallatør, da meget el-arbejde faktisk er ulovligt at udføre på egen hånd.

Hvis du bor i Kolding, skal du med andre ord have fat i en professionel elinstallatør i Kolding til at klare det el-arbejde, som det er ulovligt for dig at klare på egen hånd. En elinstallatør i Kolding sørger for at lave alle dine elinstallationer, så de lever op til kravene, så du kan sove trygt om natten. Problemet med hjemmelavede og ulovlige elinstallationer er nemlig, er der hvert år opstår brand i huse på grund af dårligt udførte og hjemmelavede installationer.

Men hvad er det så for nogle elinstallationer, som du ikke må klare selv? Det er de mere komplicerede af slagsen, og det kan bl.a. være:

  • Nye installationer: der skal en elinstallatør i Kolding til at klare nye installationer som eksempelvis installation af nye ledninger
  • Udvidelse af installationer: også en udvidelse af en eksisterende installation kræver hjælp fra en professionel. Det kan eksempelvis være, hvis du gerne vil tilføje en stikkontakt i et rum i hjemmet
  • Arbejde på el-måler eller gruppetavle

Der findes dog også mange andre ting, som kræver hjælp fra en elinstallatør i Kolding, og derfor kan du med fordel altid kontakte din elinstallatør for at finde ud af, om det er et lovkrav eller ej at få lavet det ene eller det andet af en professionel. Her kan du tænke på, at alt arbejde, der kræver en ændring i grundlæggende elinstallationer, skal udføres af en elinstallatør i Kolding, mens simplere ting er lovlige at klare selv.