Dyksav eller almindelig rundsav?

Af Boligjunkies - 09 Feb 2022

Foråret står for døren. Med udgangen af februar inden længe kommer marts med forår og forhåbentligt sol. Det betyder også, at der skal gang i havearbejdet endnu engang. Inden der kan plantes og sås skal der dog muligvis bygges. I den forbindelse er det essentielt at have noget godt værktøj, der kan være din tro følgesvend i netop det projekt. Det er en god ide at investere i en elektrisk sav, men det giver måske ikke helt sig selv, hvilken sav det skal være. F.eks. er det ikke helt ligetil at finde ud af, om det skal være en dyksav eller en rundsav. Her gives lidt information, der måske kan gøre det lettere at træffe valget.

Fordelen ved dyksaven

En dyksav, f.eks. festool dyksav af høj kvalitet, minder meget om rundsaven, idet den også har en rund klinge. Den afviger dog ved at have en føringsskinne, hvilket betyder, at saven kan save helt inde ved skinnens kant. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at beregne afstand fra sålen til savklingen på rundsaven. Det er altså en rundsav, der bare kan lidt mere. Du skal træffe valget mellem de to afhængigt af dine behov og din behændighed. Der kan også være forskel på prislejet, hvis du skal have en god dyksav, og derfor skal du også konsultere budgettet før du swiper kortet.

Det kan du bruge dyksaven til i haven

Det giver måske sig selv, at dyksaven kan bruges til at save i brædder og plader. Fordelen ved dyksaven er dog, at du kan sikre, at brædderne har den rette længde. Det er desuden lettere at få alle brædderne lige lange i første forsøg. Dyksaven er desuden god til lige snit i plader, da den holdes stabil ved hjælp af skinnen. Alt dette er godt til bygning af bede, terrasse osv., der skal være ude i haven.