Efterisolér dit loft, og mærk forskellen i hjemmet

Af Redaktion - 25 Feb 2021

Som husejer ved du sikkert at det kræver meget vedligeholdelse at have et hjem. Og det er både ude og inde. Men det er naturligvis besværet værd, for det er DIT hjem. Én ting der er vigtigt at være opmærksom på, er isoleringen af ens hjem. Det er ikke kun godt for husets tilstand, men også din pengepung. Ofte fokuserer man på at isolere væggene først, men har du husket at isolere loftet også?

Dårligt isoleret loft kan resultere i træk og højt energiforbrug

Og derfor er det en god idé at efterisolere loftet. Her er der naturligvis tale om lofter, som ikke bliver brugt. Som du ved, så stiger varm luft til opad, mens kold luft synker. Det vil sige at dårligt isoleret loft, kan resultere i at kold luft trænger ind i hjemmet, på samme tid med at den varme luft fiser ud. Det resulterer ligeledes i et højt energiforbrug, og det er hverken du eller planeten glade for. Derfor er det en god idé at lave en isolering af loft.

Hvordan bliver loftet isoleret?

Hvordan loftet bliver isoleret, bliver afgjort efter dit behov. Skal du bruge loftet som et ekstra værelse, skal der selvfølgelig ske en udførlig isolering af både tag og gulv. Er der derimod tale om et loft, som ikke bruges til daglig, kan du nøjes med en mindre omstændig, men lige så effektiv, isolering.

Processen starter med en hævning af gangbroen, så du ikke går direkte på isoleringen. Derudover bliver der monteret vindplader på indersiden af taget, samt en afspærring omkring loftslemmen, for at undgå at isoleringsmaterialet ryger ned. Til sidst bliver der lagt eksempelvis smuldret papiruld ud på gulvet, som lægger et fint tykt lag på loftsgulvet. Papirulden er yderst miljøvenligt, og der er hverken risiko for brand eller skadedyr. Men der findes flere typer isolering, som du kan vælge imellem.

Få tilskud for din investering

Når man forbedrer husets energiforbrug, er der mulighed for at få et såkaldt energitilskud. Og ikke nok med det, så er der også mulighed for et håndværkerfradrag, hvilket betyder at investeringen måske ikke behøver at være så stor, som du måske frygter. Og med den mængde penge man kan spare, ved at isolere hjemmet, er det bestemt en investering værd. Prisen for isoleringen, afhænger også af hvor stort dit loft er, og hvilken type isolering du vælger at bruge.