Er det tid til tagskifte på din bolig? Her er gode råd du til dig, før du kaster dig ud i tagskiftet

Når det er tid til, at det gamle tag skal skiftes på din bolig, er det vigtigt at du sætter dig en smule ind i hvad, der for dig som husejer, kan have været smart at have tænkt på, før du skal finde en håndværker til jobbet. Her kommer der kort tre gode råd, som kan være startskuddet til at begynde på din research til projekt tagskift.

Hvilken slags tag passer til din boligs behov?

Efter flere års tjeneste har din bolig brug for et nyt tag, og der findes en række tagtyper, som du bliver mødt af når du skal ud at finde materialet til dit nye tag. Hvilken slags bolig er der tale om? Hvilket æstetisk udtryk giver de forskellige materialer og passer det til din bolig? Dette er blot tre ud af mange spørgsmål du kan stille dig selv i din indledende research på tagtyper.

Det miljøvenlige, det holdbare eller det æstetiske valg?

Det relevant at du som køber har tjek på hvad de forskellige tagtyper er kendetegnet ved og hvordan det lige netop passer til din bolig, fritidshus eller noget helt tredje. Hver type af tagsten har nemlig sin egen force og passer forskelligt til formålet. Eksempelvis er betontagstenen kendt for at være det mest almindelige valg på boliger i Danmark, og et af dette materiales styrker er at det går for at være holdbart og modstår det danske vejrs prøvelser. Hvis betontagstenene ikke falder i din smag, og du vægter udseendet på tagstenene højt, så kan det være at skifertag er mere noget for dig. Som tidligere nævnt, er det en god ide som boligejer at kigge på disse muligheder tidligt i processen, så du kommer godt fra start med dit nye tag.