Er du i tvivl? Derfor er dit testamente vigtigt

Står du lige nu med problematikken om, hvor vidt du skal skrive testamente eller ej? Mange har svært ved at skrive et endeligt testamente, da det kan virke makabert og trist at skulle overveje, hvad der skal ske, efter man er død. Selvom det kan virke enormt trist og uoverskueligt, er det dog vigtigt, at du husker at få det gjort – også selvom du har rigtigt mange år tilbage endnu. Dette er vigtigt at flere forskellige grunde. Vil du vide mere? Så læs med herunder, eller på jura-docs.dk, hvor du får en forklaring på, hvorfor dit testamente er absolut vigtigt.

Giv tryghed til familie og venner

Der er som førnævnt flere forskellige grunde til, at det er vigtigt, du får skrevet dit testamente – og gerne i god tid. En af disse grunde er, at det giver din familie og venner en ro og tryghed, som ellers ville opstå i form af bekymre og angst, hvis ikke der fandtes et testamente, de kunne læne sig op ad, når du var væk. Det sidste dine venner, familie og bekendte ønsker at bekymre sig om, når du ikke længere er i verden, er eksempelvis, hvem der skal arve din bolig, din formue og meget andet.

Du har indflydelse

Det lyder måske skørt, men et testamente er ikke kun så dine efterlade kan finde ro og tryghed, efter du er borte. Et testamente er også til for, at du selv kan have indflydelse og indsigt i dine ejendele, efter du er væk. I dit testamente kan du eksempelvis vælge en bestemt arving, der skal have en bestemt andel, hvis det er dette du ønsker. I dit testamente kan du desuden også gøre rent bord, og sørge for, at arven går til lige netop dem, du ønsker, skal have dem. Du kan altså også skabe ro i dit eget sind ved at skrive et testamente!

Både du og dine nærer undgår arveloven

Måske har du hørt ordet ”arveloven” før. Arveloven er den lov, der bestemmer, hvordan arven skal fordeles, når nogen er gået bort, hvis der ikke er skrevet et specifikt testamente. Arveloven inddeler arvinger i arveklassen, og dine venner og familie har dermed intet at skulle have sagt, når det kommer til fordeling af arven. Hvis du ønsker at undgå denne arvelov, og skåne dine venner, familie og bekendte, er det en absolut nødvendighed, at du skriver et testamente til dine efterladte.