Et par råd til dig, der går med tanker om at male hus

Af Boligjunkies - 28 Jun 2021

Har du besluttet dig for at tage opgaven med at male udendørs i egne hænder? Da er det en god idé at have styr på din maling og dine metoder, før du påbegynder det omfattende arbejde. Det er et tidsfordrivende, givende og produktivt sommerprojekt til den første uge af sommerferien.

Den rette maling

Af udendørsmaling findes ikke kun en slags, men utallige. Det er vigtigt, at du ikke bare køber den første og bedste, du ser i byggemarkedet. Ved tvivl kan du evt. driste dig til at spørge en medarbejder til råds. Du skal jo helst ikke i travlheden komme til at købe tagmaling i stedet for facademaling eller omvendt. Du skal også sikre dig at have styr på, hvordan proceduren inden selve malingspåførelsen ser ud. Bl.a. må muren, du maler med facademaling, helst ikke være fugtig eller udsat for vind i perioden, hvor malingen sker. Det er desuden tungtvejende, at du tjekker, hvor længe efter maling af mur, tag eller andet, der vil gå, før du kan røre ved malingen uden at sætte fingermærker i det. Berøringstørretiden står som regel på produktet. Derudover er der en tidsgrænse, der bestemmer, hvor længe der skal går, før du med succes vil kunne overmale det første(eller andet) lag maling. Gennemhærdningen vil dog tage længere tid end det, så lad dig ikke forvirre af det.

Vær sikker på farven

Hvis du skal male noget ydre på dit hus, er du nødt til at være sikker på, at du har valgt den rigtige farve. Det nytter ikke, at du midlertidigt har en besættelse af en skriggul eller -rød, hvis du om en uge eller to fortryder og skal starte helt forfra. Sådanne farver kan også være besværlige at male over, så du skal være ganske sikker på din beslutning, hvis den går i den retning.