Få hjælp til dit boligkøb af en boligadvokat

Af Boligjunkies - 21 Dec 2021

Hvis du skal til at købe enten hus, lejlighed eller en helt tredje slags bolig, vil det i langt de fleste tilfælde være en god idé at kontakte en kyndig boligadvokat. Advokaten kan nemlig gennemgå alle de juridiske dokumenter, så du er sikret mod en ugunstig bolighandel.

Når du køber bolig, er den rare og reelle ejendomsmægler nemlig ikke på din side. Selvom vedkommende gerne oplyser om både det ene og det andet, varetager han eller hun sælgers interesser. Derfor har du også brug for en fagperson, der kan varetage dine interesser. Kontakt Hviidadvokater her, hvis du gerne vil have en god boligadvokat.

En kompetent boligadvokat kan hjælpe med mere end jura

Når du hyrer en advokat inden for bolighandel, kan han eller hun selvfølgelig hjælpe dig med al den jura, der er knyttet til en bolighandel. Der skal blandt både udformes og gennemgås en købskontrakt og et skøde.

Derudover kan en kompetent boligadvokat også hjælpe dig med meget mere. Faktisk kan du udlicitere hele købsprocessen til en boligadvokat. Det betyder helt konkret, at din advokat også bliver tovholder under hele din købsproces. Derfor vil han eller hun kontakte de personer og institutioner, der skal kontaktes, for at din bolighandel kan blive en realitet.

Det sparer dig for en masse tid og mental energi, som du i stedet kan bruge andetsteds.

En boligadvokat er dit sikkerhedsnet

Når du hyrer en boligadvokat, får du også et sikkerhedsnet. Det skyldes, at boligadvokaten er uddannet til at gennemgå juridiske dokumenter. Derudover vil vedkommende unægtelig også have stor erfaring med alt inden for bolighandel. Derfor kan han eller hun vejlede dig, så du undgår en masse faldgruber.

Hvis din advokat – mod forventning – skulle begå en fejl under handlen, er vedkommende lovpligtigt forsikret. Det betyder helt konkret, at du vil have mulighed for at blive kompenseret økonomisk, hvis din advokat begår fejl under din bolighandel. Det giver dig et ekstra sikkerhedsnet.

Vigtigt at huske, at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser

Selvom det allerede er blevet nævnt, kan det ikke understreges nok gange, at ejendomsmægleren varetager sælgerens interesser. Selvom han eller hun virker som en flink person, er det ikke vedkommendes opgave at sikre en fair handel. Det er derimod vedkommendes opgave at sikre sælger den bedst mulige handel.

Derudover er ejendomsmægleren højest sandsynligt også provisionslønnet. Derfor er det også i vedkommendes egen interesse, at handlen falder bedst muligt ud til sælgers fordel. Derfor er det altid en god idé med en fagperson på din side.