Få fikset din trappe med trapperenovering

Trapperenovering er noget vi alle ser som en uoverskuelig opgave. Det kræver en del slibning og det kan tage rigtig lang tid. Udover det så skal man også i gang med at finde ud af, hvilket udstyr og erfaring det kræver. Måske er du allerede i gang med at overveje at skifte trappen ud, men tænker at det kommer til at blive en dyr affære. At renovere en trappe indebærer nye trappetrin i massivt egetræ eller slidstærkt laminat. Du skal også finde ud af om du har en åben eller en lukket trappe, da du skal bruge det til at finde ud af om du skal have bagkant lister eller stødtrin. I forbindelse med din trapperenovering skal du også have skiftet dine balustre eller håndliste ud, alt efter hvad du har. Det vigtigste når det kommer til trapperenovering er selvfølgelig at du vælger trin og tilbehør i den træsort der passer ind i dit hjem.

Hvorfor vælger trapperenovering i stedet for en komplet udskiftning?

Hvis din trappe er grim eller ekstremt slidt, kan det ende ud i mange penge at få skiftet den. Især, hvis trappen i princippet ikke fejler noget. Udover det er dyrt, kan det også være besværligt og netop derfor vil det være en fordel få dig at få renoveret trappen, fremfor at skifte den ud. Der findes en masse forskellige og smarte måder at renoverer din trappe på. Selvom det måske lyder som en ret stor mundfuld at få lavet en trapperenovering, så er det rent faktisk enkelt og nemt at renovere en indendørs trappe, samtidig med at det er billigere.

Hvad skal du tænke over når det kommer til trapperenovering?

Når der skal laves en trapperenovering er der enkelte forhold du skal tænke over. Du skal f.eks. tænke på, hvilke materialer du skal bruge, men du skal også tænke over om det skal være enkelttrin eller dobbelttrin. Enkelttrin skal du bruge når ud har en lige trappe eller en buet trappe med f.eks. lige trin i starten og slutningen af trappen, mens der i midten af trappen bruger dobbelttrin. Materialet er også forskelligt om det er en stentrappe, trætrappe, om det er en indendørstrappe eller udendørstrappe.