Få nyt liv i hjemmet med en renovation.

Af Kevin - 20 Jun 2022

Der er mange måder, du kan renovere dit hus på. Du kan lave delrenovering eller en totalrenovering. En delrenovering kan fx være en renovering af dit badeværelse eller køkken.

Hvis dit badeværelse er gammelt og ligner noget fra 1970’erne, så kan det være, at det er tid til, at du får en opdatering. Det kan du gøre på mange måder. Er der vægge uden fliser, så kan du give dem en gang maling. Du kan også få skiftet fliserne ud, så de får et mere moderne udtryk. En anden smart ting, du kan gøre på badeværelset, er at skifte armaturer og vasken ud, så du hurtigt får et anderledes udtryk.

Ring til de professionelle

De små opgaver kan du måske selv stå for, men større ting, som udskiftning af fliser, er det smart at få professionelle til. Det samme gælder, hvis du laver en renovation af køkkenet. Her kan du gøre alt fra at skifte maling på væggene til en fuld renovering af køkken. Det kan inkludere ny elementer, hvidevarer, en ny bordplade og måske endda et nyt gulv. Det er smart at vælge et gulv, som er nemt at rengøre, når du skal vælge nyt gulv til dit køkken.

Hvis du hyrer håndværkere til renovering, hvor der skal bruges kemikalier, så er det vigtigt, at du tjekker, at de har fået foretaget en kemisk risikovurdering. Så er du sikker på, at du ikke får kemikalier ind i huset, som er skadelige for dig og din familie.

Vælg flotte farver

Mange går i dag efter det minimalistiske look med hvide vægge, møbler, mm., men det kan altså godt blive kedeligt i længden. Derfor kan det være fedt, at vælge et rum, som får noget farve på væggene eller måske gardinerne. Det kan også være flot med en enkelt farvet accentvæg i et ellers hvidt rum. Det kan være i stuen eller måske væggen ved hovedgærdet i soveværelset. Hvor, du smider farve ind, er helt op til dig, men det er i hvert fald en god overvejelse.

En gang maling på dine vægge kan virkelig ændre et rum, og det er en af de billigere former for renovering, da der ikke skal roddes med el, vand og den slags.Du vælger selv, om du kaster dig ud i det alene, med hjælp fra venner, eller om du hellere vil hyre professionelle til at klare opgaven.