Fæld en skov med motorsave og kædesave

Af Kevin - 21 Oct 2021

Har du et stykke stort skov, som du skal have taget dig af? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Motorsave og kædesave er meget vigtige og næsten nødvendige, for at få fældet det store stykke skov. De er nemlig med til at spare dig et par timer, ikke kun på grund af fældningen, men også bare generelt oprydningen efter. Udvalget af savene er ret omfattende og du kan derfor finde flere forskellige elektriske save, som alle har forskellige arbejdsmål. Tænker man f.eks. på den klassiske skovhugger, tænker de fleste nok at det bare er den benzindrevet kædesav, som er det eneste rigtige. Det er dog ikke tilfældet mere. Teknologien har rykket sig markant de fleste år, og der er derfor kommet mere kraft i savene, men også flere funktioner. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor dit behov ligger når det kommer til motorsave og kædesave.

Benzindrevet motorsave og kædesave

Med de klassiske motorsave og kædesave får du altså et redskab, som er skabt til at save jævnt og hurtigt. Rotationen på kæden er så hurtig at det er muligt at foretage rene snit, hvor det ikke er nødvendigt at ligge for meget pres på saven for at få et effektivt resultat. Her kan nogle elektriske modeller godt mangle det. Derfor vil den benzindrevet sav oftest, være det bedste valg, hvis man skal arbejde med store stammer og andre tungere opgaver. Det eneste negative er at denne form for sav larmer mere og er tungere end den elektriske sav. Det er dog op til den enkeltes mål og man skal vælge en benzindrevet eller elektrisk sav. Hop derfor ind i udvalget og find ud af, hvilke motorsave og kædesave, som passer til dit behov.

Eldrevne motorsave og kædesave

De eldrevne motorsave og kædesave koster oftest lidt mindre end de benzindrevne modeller, da teknikken generelt set bare er nemmere at producere. De vejere oftest også mindre end de benzindrevne og der skal ikke bruges kræfter på at starte den, da den starter blot ved at trykke på en knap. Dog har den en langsommere rotation, hvilket gør den bedre at bruge til lettere opgaver, som f.eks. at save grene af et træ.