Fantastisk wellness med vildmarksbade

Af Kevin - 18 Oct 2021

Med vildmarksbade kan man få fantastiske wellness-oplevelser i naturen. Det er ægte skandinavisk wellness, hvor man kan nyde den skønne natur samtidig med, at man slapper af og nyder sin fritid. Mange har travle hverdage med få pauser, og man kan let glemme at passe på sig selv, hygge og lade sine batterier godt op. Til dette formål er vildmarksbade helt fantastiske. Vildmarksbade kan nemlig hjælpe med at skabe afslapning, hvorfor man kan koble helt af i den travle hverdag. Man kan både nyde vildmarksbade selv eller sammen med sine venner og familie. De gode stunder i vildmarksbade med venner og familie skaber minder for alle og giver livskvalitet. Badene kan være rigtig gode, hvis man har ømme og/eller svage led. De høje vandtemperaturer kan nemlig være med til at udvide blodkarrene, hvorfor blodcirkulationen øges, hvilket gør, at der bliver sendt mere ilt til de steder, hvor man har smerter. Flere patienter med kroniske smerter bruger vildmarksbade til aflastning, da det kan lindre smerterne, når de er i vandet. I vildmarksbade kan man genoplade sine batterier, slappe af i hverdagen og nyde naturen i sin have.

Hvad er vildmarksbade?

Vildmarksbade er helt grundlæggende udendørs badekar med opvarmet vand i. Der findes i dag mange forskellige designs, men fælles for dem alle sammen er deres karakteristiske træbeklædning, som passer fantastisk til de udendørs omgivelser. Vildmarksbadenes histories kan man spore langt tilbage i tiden. De første primitive bade fandtes således i Alaska. Oprindeligt var vildmarksbadene simple udendørs badekar med varmekilder, som ligeledes var simple. De fungerede altså som primitive udendørs spabade, som man opvarmede med brænde. Traditionen med badene blev videreført til andre lande, hvor klimaet mindede om det i Alaska. Eksempelvis i Skandinavien og andre steder, hvor vintrene er kolde. Vildmarksbadet er i dag så forbundet med skandinavisk kultur, at mange kalder dem finske bade.

Vedligeholdelse af vildmarksbade

De fleste vildmarksbade har træ yderst. Det kan derfor anbefales at beskytte dette træ med træbeskyttelse, inden man tager badet i brug. Det giver også mulighed for, at badet kan få netop det udtryk, som man ønsker. Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal beskytte træet og hvilken træbeskyttelse, man skal vælge, kan det anbefales at tage kontakt til en professionel fagmand inden for at finde ud af, hvordan man kan gøre det bedst muligt. Det er en super god ide at tjekke sit vildmarksbads tilstand med jævne mellemrum.