Find det billigste boliglån

Et boligkøb er en meget stor investering for de fleste, og derfor er det en god idé at undersøge markedet for de laveste priser på et boliglån i bankerne.

Du tænker måske, at det nemt kan løses online eller med et telefonopkald, men et godt råd ville være at udvælge 3-5 banker og aftale personlige møder. På den måde får du rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Mange kan godt lide at have sin bank i samme by, som man selv bor i. Er man for eksempel bosiddende i Vestjylland, så ville VestjyskBANK for mange være et oplagt sted at kigge efter et attraktivt boliglån.

Hvordan får jeg den laveste rente?

Renterne varierer selvsagt fra bank til bank, men din økonomiske situation spiller selvfølgelig også en hovedrolle i, om du overhovedet kan tage et boliglån og til hvilken rente.

Der er især tre faktorer, som spiller ind i dette, og de er:

Din gæld: Er du helt gældfri, så øger det naturligvis jeres mulighed for at få en rigtig god rente på jeres boliglån.

Din formue: Jo flere penge du har stående på din konto, i aktier eller noget helt tredje, jo bedre bliver din chance for en lav rente.

Dit rådighedsbeløb: Dit rådighedsbeløb er det beløb, du har tilbage, når alle dine faste omkostninger er betalt. Det siger selvfølgelig lidt sig selv, at jo større det beløb er, jo gladere er banken, og det øger dine muligheder for en lav rente.

Husk at undersøge ÅOP

Indtil videre har vi snakket meget om renten på dit boliglån, og den er selvfølgelig også vigtig, men den er faktisk ikke det vigtigste.

Det vigtigste at undersøge, når du kigger på tilbud fra forskellige banker, er ÅOP. ÅOP viser nemlig de samlede udgifter ved dit boliglån, da det medregner oprettelsesomkostninger og løbende omkostninger, så sørg for at fokusere på denne del, når du undersøger markedet.

Så længe du har fokus på ÅOP, så sikrer du dig, at du i sidste ende får det bedste og billigste boliglån til din nye drømmebolig, som trods alt er én af de allervigtigste faktorer forud for en stor investering, som et boligkøb trods alt er.