Flotte loftslamper: Sådan hænger du dine lamper op

Af Kevin - 31 May 2023

Lamper er nødvendige, når mørket falder på, og du stadig ikke er færdig med dagens opgaver. Med flotte lamper kan du både se, hvad du laver, når det er mørkt, men de kan også være en vigtig faktor i at skabe et hyggeligt og stemningsfyldt hjem. Har du købt en smuk loftslampe på mozalina.dk, får du her tips og tricks til at slutte den til strøm og hænge den rigtigt op.

Hæng din loftslampe op selv

Når du skal til at arbejde med elektricitet, er der klare begrænsninger for, hvad du selv må lave, og hvad en autoriseret elektriker skal varetage. Du må dog gerne selv hænge loftslamper op, selvom det stadig kræver, at du ved, hvad du laver. På mozalina.dk kan du få et stort udvalg af flotte loftslamper og mange andre typer lamper til hjemmet. Vi har lavet en guide til, hvordan du hænger dine smukke fjerlamper eller pendellamper fra Mozalina op og får lys i pæren.

Guide i at hænge din lampe forsvarligt og flot op

Først og fremmest skal du vide, hvordan du gerne vil have lampen til at hænge. Afhængigt af hvilken type lampe, du har fundet på mozalina.dk, skal de hænge forskelligt. Måske skal din loftslampe lyse over et spisebord, et sofabord eller måske hænge i et hjørne og skabe en hyggelig belysning. Uanset hvad skal du have målt op, hvor lampen skal hænge i loftet, og hvor lang ledningen skal være, før den kan hænge optimalt. Når du har fastgjort ophænget til lampen, skal du slutte lampen til strøm. Du skal først slukke for strømmen, så du ikke risikerer at få stød, mens du arbejder. Hvis du er usikker på, hvordan du slukker for de rigtige grupper, kan du slå dit relæ fra, så du tager al strøm.

Tag et kig på ledningerne til din loftslampe. Når du skal slutte en lampe til strøm, skal du bruge den blå og den brune ledning på lampen. Når du har slukket for strømmen, kan du fjerne det dæksel, der skjuler selve udgangen. Det er vigtigt, at du sørger for at bruge aflastningsbøjlen, så der ikke er et uhensigtsmæssigt træk i ledingen. Under dækslet vil du kunne fine henholdsvis en udgang til den brune ledning, der er markeret med koden M1, mens den blå ledning skal i udgangen N. Når ledningerne sidder rigtigt, kan du igen skrue dækslet for udtaget og tænde for strømmen. Nu lyser din lampe smukt i hjemmet og skaber god stemning og atmosfære.