Forbered dig til hovedrengøring

Af Boligjunkies - 21 Jun 2021

Når det kommer til at gøre rent, er vi mennesker typisk som modpoler ift. vores meninger omkring det. Du synes enten, at det er forfærdeligt og en uendelig opgave eller et fantastisk tidsfordriv, hvis resultat er anerkendende. Vil du gerne blive endnu mere forberedt til store rengøringsdag, får du her et par råd.

Rengøringsvogn

Rengøringsvogn er en vogn, som du kan bruge til at optimere din effektivitet under rengøringsproceduren – uanset om den hænder flere gange ugentligt eller et par gange årligt. På en rengøringsvogn kan du eksempelvis opbevare en spand med vand og en moppe samt en poseholder. Med det udstyr med på vognen, som du kan trække med dig, hvor som helst der er plads, vil du ikke spilde energi og tid på at være i pendulfart rundt i hjemmet.

Fælles ansvar

Hvis du for alvor vil kunne gøre det dobbelte arbejde på den samme tid, er det bedste redskab flere mennesker. Hvis du sørger for ikke at være ene om at påtage dig hele opgaven med at gøre hele boligen ren, vil det hele kunne være afsluttet meget hurtigere end ellers. Desuden skal du huske, at det også er de andre beboeres hjem, så de bør ligeledes deltage i rengøringen af det. Der er dog nogle, som holder af at gå i deres egne tanker og gøre rent i eget tempo i timevis. Er du den type, behøver du selvfølgelig ikke at tage rådet til dig, men derimod bør du fortsætte med at følge din mavefornemmelse.

Undgå opgaveophobningen

Det kan være fuldkommen uoverskueligt, hvis der har ophobet sig så stor en rengøringsopgave, at boligen er klar til flere dages hovedrengøring. Er det noget, du gerne vil undgå, er du sandsynligvis ikke alene. Det kræver dog en mere løbende indsats. For eksempel kan du sørge for altid at sætte tilbage i skabe og skuffer, hvad du har taget derfra.