Ford Focus – Stadig på toppen

Af Kevin - 28 Oct 2021

Siden lanceringen i Danmark i 1998 har Ford Focus været en af danskernes favoritbiler. Bilen blev året efter kåret til årets bil i Danmark i 1999. En pris som Ford Focus genvandt med introduktionen af den fjerde generation af den populære model. Dermed har Ford-fabrikkerne understreget, at de forstår at lave biler, men også at modernisere dem, som tiden går.

Den nyeste generation af Ford Focus indeholder alt det, som har været elsket i de gamle modeller plus et intelligent design, moderne styling og mere plads. Meget mere plads! Ford Focus er nemlig kendetegnet ved sin rummelighed, hvor der er tænkt over hver eneste kvadratmillimeter i bilens kabine. Samtidig er der tænkt over, at det også skal være komfortabelt for dine højeste venner at køre med. I Ford Focus’en er der også ekstraordinær god plads i bagagerummet, hvor du kan lægge bagsæderne ned for at skabe endnu mere plads. Bagagerummet kan samtidig justeres, så du kan skabe et skjult rum, som kan give dig endnu bedre opbevaringsmuligheder.

Fokus på sikkerhed

En af grundene til, at Ford Focus altid har været en populær bil er sikkerheden. I den nye generation af Ford Focus følger der en lang række teknologier med, som er med til at sikre dig og dine medtrafikanter mest muligt. Du finder blandt andet det revolutionerende Pre-Collision-Assist, der automatisk registrerer biler, fodgængere og cyklister foran dig. Du får en advarsel, og hvis du ikke selv når at reagere, så kommer systemet dig til hjælp, så du forhåbentlig undgår en ulykke. Systemet virker både om dagen og natten og uanset om du befinder dig på landevejen eller i byen.

Den ny Ford Focus har da også scoret fem ud af fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest, hvor bilen har scoret højt på beskyttelsen af børn. Bilen er nemlig især designet til at beskytte fører og passagerer ved kollision forfra og fra siden.

Suveræn køreglæde

Noget af det vigtigste ved en ny bil er selvsagt køreglæden. Her skuffer Ford Focus ikke. Bilens størrelse giver den et dynamisk look, som også kan mærkes ved rattet. Flere af modellerne kommer med EcoBoost motoren, som flere gange er blevet kåret til Årets Motor. Fords revolutionerende motor giver selv mindre motorer langt mere kraft end tidligere set. Det anslåes at en 1,0 liters EcoBoost motor svarer til en ældre, tungere 1,6 liters benzinmotor. Der er derfor rigelig med motorkraft, sikkerhed og teknologi i Ford Focus’en til at vi uden tvivl kan anbefale, at man kigger nærmere på bilen, hvis man er på udkig efter et nyt køretøj.