Forskellige gulvtyper du kan vælge til dit hjem

Af Boligjunkies - 25 Nov 2021

Hvis du lige har flyttet i et nyt hus, så skal du sikkert i gang med at renovere dele af hjemmet. Det kan både være en totalrenovering eller bare en udskiftning hist og her. Gulvet er en vigtig del i dit hjem. Det skal være behageligt at gå rundt på, men det skal også se pænt ud. Der findes flere forskellige slags gulvtyper, som du kan vælge til dit hjem. Her skal du vælge gulv ud fra, hvad du tror vil passe i dine rum, og den stil som du prøver at få frem i dit hjem. I denne artikel vil vi give dig idéer til, hvilket slags gulv du kan vælge til dit hjem.

Trægulve

Trægulve er en tidløs gulvtype, der vil se pænt ud i alle hjem. Trægulve kan pifte selv den mest triste rum op. Du kan vælge mellem en masse slags træsorter, og du kan frit vælge den type af finish, der vil passe bedst til din stue, køkken eller soveværelse. Trægulve kræver dog pleje, så derfor skal du være opmærksom på, at du kan komme til at have nogle udgifter på dine trægulve. Trægulve er dog en god investering, fordi det kan holde i lang tid, hvis du sørger for at vedligeholde det ordentligt.

Laminatgulve

Laminat gulve er et godt alternativ til trægulve. Det har en lignende finish, men det kræver ikke nært så meget pleje og sparer dig en masse penge, da laminatgulve kan være ret billige. Igen findes der mange forskellige typer af finish, så du kan frit vælge den, der passer bedst til dit hjem. Laminatgulve vil være perfekte i hjem, hvor der er husdyr eller børn. Her vil du ikke skulle være bekymret for, at der kommer ridser i dine gulve eller en masse mærker.

Stengulve

Stengulv er et andet alternativ, du kan vælge til dit hjem. Stengulve ser elegante og moderne ud, særligt i køkkenet eller i din stue. Der findes flere typer af stengulve, som du kan vælge mellem, f.eks. marmor, granit og skifer. Stengulve kan godt være kolde at gå rundt på, så derfor kan du overveje at få lagt gulvvarme i dine stengulve, så du altid har dejlige gulve at gå rundt på i dit hjem.