Fra lejlighed til hus – om at flytte og indrette et nyt hjem

Af Heymedia Partners - 15 Sep 2022

At flytte fra lejlighed til hus er en stor beslutning, og det er ofte forbundet med mange forventninger. For nogle handler det om at få mere plads, for andre handler det om at have en have. Uanset årsagen til, at du har besluttet dig for at flytte, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på.

Første trin er at finde dit nye hjem

At finde sit nye hjem er ikke altid let. Der er mange ting, man skal have in mente, og det kan være svært at finde det helt rigtige. Det kan være en god idé at alliere sig med en ejendomsmægler i Køge eller i nærområdet af, hvor du ønsker at bo.

Der er dog nogle ting, som man gerne skal overveje inden, så man kan give ejendomsmægleren et godt udgangspunkt. Først og fremmest skal du overveje, hvilken type bolig du ønsker. Vil du have en lejlighed eller et hus? Dette er selvfølgelig afhængigt af din økonomi, men det er en god idé at have styr på dette fra starten. 

Det er også en god idé at tale med banken, før du rækker ud til en ejendomsmægler, så du kender dine lånemuligheder. Dernæst skal du overveje beliggenheden. Hvor vil du bo? Skal det være i byen eller på landet? Skal det være tæt på din familie og dit arbejde? Når du har tænkt over dette, kan du nemmere begynde at kigge på de enkelte boliger. 

Tag eventuelt en tur rundt i de områder, der interesserer dig mest, så du kan få et bedre indtryk af dem. Når du har fundet den perfekte bolig, så husk at få lavet en grundig undersøgelse af den, så der ikke er nogen overraskelser undervejs.

Forskellene på at bo i hus og at bo i lejlighed

Der er stor forskel på at bo i hus og lejlighed. For det første kræver et hus en vis vedligeholdelse. Dette gælder især taget og facaden på huset. Hvis der sker skader på disse ting i en lejlighed, er det typisk udlejeren eller ejerforeningen, der tager sig af dette, så man ikke står med udgifterne selv. Derudover hører der ofte en del havearbejde med, hvis man bor i hus. og endelig er energiforbruget i et hus væsentligt større, da det typisk vil være et større areal, der skal varmes op og have elektricitet.

Indretning af hjemmet – få det meste ud af dine rum

Når man skal indrette sit hjem, er det vigtigt at tænke over, hvordan man ønsker at bruge de forskellige rum. Som hovedregel er det en god idé at sørge for, at man har god opbevaring i alle rum, da det vil skabe et mere ryddeligt miljø. Det er også en god idé at sørge for, at der er en rød tråd i indretningen, så hjemmet hænger godt sammen og giver et roligt indtryk.

Det er altid en stor beslutning at flytte fra lejlighed til hus. Der er mange ting at overveje, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er det rigtige for lige netop dig. Men med denne guide har du forhåbentlig fået et indblik i nogle af de ting, du skal overveje, når du går fra lejlighed til hus.