Genovervej din indretning i den sammenbragte familie

Af Boligjunkies - 10 Jul 2022

Der var engang, at en familie bare var far, mor og børn. Sådan er det ikke længere. I dag er der et væld af forskellige måder at være familie på. Ingen er mere rigtige end andre. Flere og flere danskere er vokset op i en af de mindre klassiske familieformer. Derfor er det altså også efterhånden noget, de fleste kender til. Men det er ikke altid, at indretningen afspejler de mere anderledes familieformer. Det er bare vigtigt at tage højde for familien, når vil skabe et godt hjem. Hvis du derfor har en sammenbragt familie, er det måske på tide, at du genovervejer din indretning.

Få plads til alle børn

I sammenbragte familie kan der nemt være mange børn. For mens gennemsnittet ligger på under 2 børn per kvinde, er det ikke ualmindeligt med flere, når man begynder at finde sammen på kryds og tværs. Så er det vigtigt, at der er plads til alle.

Store hjørnesofaer kan være en god måde at sikre, at alle har et sted at sidde, når det er hjemme. Måske har I sjældent alle børn hjemme på én gang. Men hvis du vil give dine børn en tryg base, så er det vigtigt, at de ved, at der altid er plads.

Det kan også være en god idé med et stort spisebord – også selvom I måske ikke altid spiser der. For når der eksempel er fødselsdag eller andre højtider, så kan alle være med.

Ekstra sengepladser

Det er heller ikke sikkert, at alle børn bor derhjemme. Alligevel kan det betyde meget for dem at vide, at de altid kan komme hjem at sove, når de har behov for det.

Som sammenbragt familie kan det altså også være en god idé at have ekstra sengepladser. Det kan du blandt andet få i form af en skabsseng eller sovesofa.