God belysning gør underværker

Af Boligjunkies - 30 May 2022

Det er alment kendt, at det er sundt for os at få nok sollys. Men hvad mange ikke ved, er, at det også er sundt for os at have nok lys i hjemmet. Det kan have stor betydning for vores humør, vores energiniveau og vores velbefindende.
Der er mange derude, der går og tror, at det bare er noget psykologisk snak, men faktisk er det virkelighed. Lys har en afgørende betydning for vores velbefindende.

Belysning og humør

En undersøgelse fra Harvard University har vist, at der er en klar sammenhæng mellem god belysning og positivt humør. De mennesker der blev udsat for en højere lysstyrke, fik en positiv effekt på deres humør.
Derfor er det en god idé at sørge for at have god belysning i hjemmet. Det kan for eksempel være ved at sætte nogle væglamper op, så der er nok lys i rummet.

Belysning og energiniveau

En anden undersøgelse har vist, at der også er en klar sammenhæng mellem god belysning og højt energiniveau. De mennesker der blev udsat for en højere lysstyrke, fik en positiv effekt på deres energiniveau.
Derfor er det også en god idé at sørge for at have god belysning i hjemmet. Det kan for eksempel være ved at sætte nogle LED-pærer op, så der er nok lys i rummet.

Belysning og velbefindende

Igen har vi en undersøgelse, som denne gang er fra University of Manchester, der har vist, at der er en klar sammenhæng mellem god belysning og positivt velbefindende. De mennesker der blev udsat for en god belysning, fik en positiv effekt på deres velbefindende.
Derfor er det altid en rigtig god idé at sørge for at have god belysning i hjemmet. Det kan for eksempel være ved at sætte nogle lamper op, så der er nok lys i rummet eller ved at ændre på energiniveauet ved at købe nogle nye pærer.