Gode råd til at binde stuen sammen med gardiner

Vi går en kold vintersæson i måde, og dertil følger mere tid inden døre. Derfor er det også nu, man har en helt perfekt mulighed for at give sin stue en makeover. I den forbindelse kommer her et par gode råd til at få en smuk og sammenhængende stue, hvor man kan hygge med familien på de lange vinteraftener.

Vælg de rigtige gardiner

Der er efterhånden et stort udvalg af gardiner på markedet, og det kan være svært at forestille sig, hvordan det ser ud hjemme i ens egen stue, når man står nede i butikken. Overvej derfor at få besøg af en gardinbus, så du kan se gardinerne i samspil med resten af stuens indretning.

Når man står i situationen og skal tage stilling til, hvilke gardiner man nu skal vælge, er det også en god idé at tænke over hvilke slags vinduer, man har. Har man en bolig med høje, lækre panoramavinduer, kan et par stilrene lamelgardiner være det helt rigtige valg. De aflange lameller giver et elegant look og kan ovenikøbet gøre, at rummet føles større.

Tænk over hvor du bor

Det er vigtigt at tænke over hvor og hvordan man bor, når man skal vælge det rigtige gardin. Er man bosiddende i et landligt område med god plads, er det ikke nødvendigvis vigtigt at have et gardin, som dækker hele vinduet og dermed kan holde alt lys ude. På store landvidder er mængden af udefrakommende lys sjældent et stort problem.

Bor man derimod i tættere befolkede områder, kan lyset fra lygtepæle eller fra bilernes forlygter forstyrre stuens hygge. Tænk derfor over at vælge et gardin, som i højere grad er designet til at holde lys ude og hygge inde. Her kan et mørkt rullegardin, som er skræddersyet til din vinduesramme, være den helt løsning til at sikre stemningen.