Gode råd til flytning uden stress

Af Boligjunkies - 03 Mar 2021

Det kan være både krævende og stressende at flytte. Der skal ske meget på kort tid, og der er mange ting at holde styr på. Hvis det så falder sammen med en travl periode på arbejdet eller sygdom hos børnene, så bliver det ekstra svært. Tingene vil spidse til frem mod flyttedatoen, og det kan være svært at overskue og derfor give stress.

Hvordan sørger du så for, at flytning bliver en god oplevelse uden stress? Det er oplagt at søge hjælp. Tal med et flyttefirma – de har stor erfaring.

En del af hemmeligheden ligger i forberedelsen

Start i god tid. Der kan være et lofts- eller kælderrum, der skal sorteres grundigt. Gem kun ting der har værdi for dig på en eller anden måde. Eller ting der stadig skal bruges. Smid de ting ud du ikke har brugt i flere år.

Et godt trick til at undgå så meget forvirring: Sæt farver i rummene i dit nye hjem. Og så sætter du de samme farver på kasserne, når dine ting pakkes ned i flyttekasser. På den måde kan flyttemændene nemt se, hvilke kasser der skal i hvilke rum. Lav også en plan der tager højde for, hvad der kan ske. Det kan fx være forsinkelse og den slags overraskelser, som faktisk er almindeligt.

Vær realistisk omkring dine egne ressourcer

Det er en krævende proces. Søg derfor hjælp og opnå en stor lettelse. Der er hjælp at hente hos flyttefirma i København eller flyttefirma i Aarhus.

Du skal forvente, at tingene tager længere tid, end du regner med. Det kan være en god idé, at alle i familien pakker en kuffert til 4-5 dage, som om I skulle på ferie. Så kan I hurtigt etablere jer et nyt sted uden at skulle lede efter barbermaskine, hårtørrer eller tandbørste. Eller endnu værre er måske en yndlingsbamse eller en skoletaske?