Gode råd til jer, der gerne vil flytte sammen

Af Boligjunkies - 26 Oct 2021

Har du fået nye boligdrømme, som du skal til at dele med din bedre halvdel, ven eller familiemedlem? Her finder I en guide til nogle gode råd, I med fordel kan tage med i jeres overvejelser.

Sådan finder I et godt hjem

Der kan være mange drømme på tegnebrættet. Tænk over jeres behov for fx kvadratmeter, beliggenhed og lign. Dertil kommer selvfølgelig budgettet. Har I lyst til at flytte ind i et nyt hus, eller har I hænderne skruet godt på til et par renoveringsprojekter?

Når I starter jagten på jeres drømmebolig, har I måske allerede tænkt på, hvilke lokalområder I drømmer om at bo i. Gå på opdagelse i nabolagene, så I kan få en idé om, hvad kvarteret har at byde på, og om det lever op til jeres forventninger.

Ved at tage til forskellige åbent hus-arrangementer kan I få et indtryk af de forskellige huse på markedet. Og det kan være, I falder over et hus, der matcher jeres ønsker. Så er det bare med at få fat i ejendomsmægleren.

Få styr på det praktiske

Har I allerede fået fingrene i jeres drømmebolig? Når man har fundet et godt hjem sammen, så er der nogle praktiske ting, der er gode at få på plads. Det kan fx være:

  • Underskrive købsaftale
  • Opsigelse af lejebolig eller salg af bolig
  • Evt. udarbejde samejekontrakter. Du kan læse mere om samejekontrakt her
  • Forsikringer
  • Adresseskift
  • Flytning. Tag stilling til, om I skal flytte selv eller med en flyttemand.

Dagligdagen sammen

Når man flytter sammen, er der nogle ting, der er værd at overveje, når hverdagen skal i gang.

Hvordan fordeler I huslige opgaver som rengøring, madlavning, indkøb? Måske skal I hjælpes ad med de forskellige projekter, eller også kan det være en hjælp med madplan, indkøbslister og måske en ugentlig rotation af de praktiske gøremål.