Gør brug af haven i sensommeren

Af Boligjunkies - 31 Aug 2021

De fleste af os trækker havemøblerne indenfor så snart kalenderen viser efterår. Men du har faktisk mulighed for at udnytte haven og terrassen helt ind til vintermånederne. Dette kan gøres på flere måder – vi guider dig gennem tre muligheder herunder.

  1. Køb en parasol eller markise. Disse er både anvendelige til de varme og kolde temperaturer. Kvalitetsmarkiser er fremragende til hvis solen bliver lidt for varm, men kan også være anvendelige til efterårsmånederne med regn og blæst. På denne måde skaber du nemlig et hjørne på terrassen, hvor du kan gemme dig væk fra regnen, men stadig nyde den friske luft. Husk dog at køre markisen ind, hvis det begynder at blæse for kraftigt.

  2. Hiv en masse tæpper og puder udendørs, så du kan holde varmen. Tænd op for stearinlysene og lanterner, som både giver et hyggeligt skær og lidt varme. Har du brug for endnu mere varme? Så kan det være en fordel at investere i en terrassevarmer.

  3. Du kan med fordel også lave en lille bålplads i haven, hvor man kan få lidt ekstra varme. Samtidig kan man sidde og riste skumfiduser, mens man nyder sensommerens friske luft og nedfaldne blade. Det kan også være en god idé med et bålfad, som du let kan flytte rundt med i haven, og placere den lige præcis der hvor du har brug for varme og hygge.

Der er altså ingen grund til at lukke ned for hverken have eller terrasse blot fordi det bliver efterår. Du kan sagtens trodse årstiden, og blive udendørs med den rette indretning af haven. Sørg gerne for at lave nogle små ruminddelinger i haven samt terrassen, som kan skabe læ og hygge. Dette kan både gøres med læhegn og en masse planter, som kan klare al slags vejr. Nu kan du altså invitere gæster ud på terrassen uanset om det er juli-måned eller oktober.