Gør indretningen komplet med løse tæpper

Af Boligjunkies - 30 Jun 2021

Har du behov for at gøre indretningen lidt bedre i et mødelokale, en lounge eller en lang gang? En af de nemmeste måder at gøre det på er ved at forsyne lokalet med løse tæpper.

Tæpper er nemlig med til at skabe den helt rigtige dynamik i et lokale, ligesom de kan være med til at fremhæve eller mildne et bestemt udtryk. Her finder vi også de løse tæppers helt store fordele, da de kan være med til at skabe en dejlig sammenhæng på tværs af lokaler, hvor de kan spille sammen med lokalernes møbler og malerier.

Ønsker du at gå i den helt anden grøft, hvor du gerne vil have diversitet fra rum til rum, så kan du med løse tæpper også sørge for, at de ikke matcher hinanden. Dette kan også være med til at give hvert rum sin egen personlighed, men man skal selvfølgelig passe på ikke at overdrive, så det ser mærkeligt ud.

Vælg det rette løse tæppe

Det er vigtigt at vælge tæpper efter lokalet. Leder du for eksempel efter et løst tæppe i forlængelse af en indgang, hvor folk går med sko på? Så giver det nok bedst mening med et slidstærkt tæppe, der har en skridsikker bagside, som sørger for, at tæppet bliver liggende.

Leder du efter et tæppe til et mødelokale, hvor det primære møbel er et rektangulært bord og firkantede stole, så kan et rundt tæppe med fordel bruges for at skabe et blødt og imødekommende udtryk til rummet, der sætter den rette stemning.

Er du i stedet på udkig efter et løst tæppe til et værelse på et hotel, så er det vigtigt at tænke på komforten, når folk med sikkerhed kommer til at bruge tid på tæppet uden sko på.

Tæpper er samtidig den bedste form for gulvbelægning til at absorbere lyd, så har du store rum, hvor mange mennesker samles, så kan du med fordel vælge et større løst tæppe, der kan være med til at absorbere noget af lyden fra fodtrin og samtaler. Det bliver både fødder, øjne og ører glade for i længden.