Har du styr på dit indeklima?

Af Boligjunkies - 17 Mar 2021

Et godt indeklima er vigtigt for sundheden. Det kan fx give hoste eller hovedpine, hvis ikke det er i orden, ligesom du kan få problemer med allergi eller koncentrations- og søvnbesvær. Det kan smitte af på både din trivsel og din arbejdsevne. Det er også vigtigt for boligens sundhed. Der kan opstå fugt og råd i forbindelse med kuldebroer. Derfor er udluftning hver eneste dag vigtig, men mange af os får det ikke gjort.

Det er godt at lufte grundigt ud, så du får ren luft, men det kan gøre det svært at holde temperaturen. Løsningen kan være et ventilationsanlæg, der stadig bliver mere udbredt både i Danmark og udlandet.

Fordelen ved et ventilationsanlæg

Når du installerer et ventilationsanlæg til boligen, får du den fordel, at du hele tiden får luften udskiftet med ny og ren luft. Samtidig undgår du det store varmetab, der er forbundet med at åbne vinduerne. Ventilationsanlæg kan endda genbruge varmen fra nogle rum til at holde temperaturen i andre. På den måde opnår du også energibesparelser. Der findes forskellige løsninger til boligventilation i private boliger og lejligheder, se fx hos Fortes Energy Systems.

Huskeregler

Der er også andre tricks, der kan hjælpe mod fugtproblemer. Du kan med fordel lukke døren til badeværelset, når du tager bad. Der er også krav om friskluftventiler i boligerne, og har du dem, så bør du holde dem åbne året rundt. Det er godt altid at bruge emhætten, når du laver mad i køkkenet. Man anbefaler også at holde temperaturen konstant på minimum 16 grader.

Der er altså ting, du kan gøre, hvis du ikke har et ventilationsanlæg. Men det er værd at tænke over, hvis du har allergi i familien, at ventilationsanlæg kommer med både insekt- og pollenfilter. Så det kan være en stor fordel i pollensæsonen, eller hvis der er særlig følsomhed for fx myg eller bier.