Her er, hvad du skal vide om inkasso

De fleste af os hader at betale regninger, da de tit går til kedelige ting, og da det virker uoverskueligt og tidskrævende.

Hvis vi ikke betaler vores regninger, kan vi imidlertid modtage rykkere, hvor der kan være ekstra gebyrer, hvilket kan gøre det hele endnu mere uoverskueligt. Derfor er der nogle, som vælger at ignorere disse rykkere, hvilket måske på kort sigt kan virke smart, men på lang sigt er det bestemt ikke nogen god beslutning. Reagerer vi ikke på vores rykkere til tiden, kan sagen nemlig gå videre til Inkasso, hvilket både kan blive dyrt og konfliktfyldt.

Hvad sker der, hvis vi ikke anerkender gælden?

Når vi ikke har betalt en faktura, selvom vi har modtaget en eller flere rykkere på den, kan virksomheden, vi skylder penge til, sende sagen til inkasso.

Den nemmeste måde at få afsluttet sagen på, når den er sendt til inkasso, er at anerkende gælden og at indgå et forlig om betaling. Hvis vi ikke gør dette, vil sagen kunne gå videre til retslig inkasso, hvilket ikke er en sjov situation.

Forbedrede rykkerprocedurer og faktura-standarder

Jo mere simpelt det er at betale en faktura, og jo mere tydeligt det er, hvordan og hvornår det skal gøres, jo større er sandsynligheden for, at vi formår at betale den til tiden og altså undgår inkassosager.

Derfor kan virksomheder med fordel hente hjælp fra et inkassobureau, der kan optimere rykkeprocedurerne og faktura-standarderne, da dette vil føre til færre inkassosager og til forebyggelse af møder med dårlige betalere. Dette vil både være en hjælp for virksomheden selv, og det vil ligeledes være en hjælp for kunderne, der med større sandsynlighed vil få betalt regningerne til tiden.

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på inkasso og på reglerne på området, kan du læse meget mere og eventuelt tage kontakt til et inkassobureau.