Hold din hunds pels flot og ren

Af Kevin - 27 May 2022

Det at have en hund er noget af det mange drømmer om. De bringer liv, gælde, sjov og leg ind i hverdagen. De bliver dine bedste venner, og de kan gøre så meget for dit mentale helbred. De kan hjælpe dig igennem dagen, bare ved at være deres søde og nuttede selv. Dog skal man også være opmærksom på at det at have hund, kommer med en masse arbejde og ansvar.

Lige som de hjælper dig igennem hverdagen, så skal du også hjælpe dem. Der er nogle ting hundene ikke kan selv. Det er der du skal stå klar til at hjælpe dem. Dette gælder især deres pels. Nogle hunderacer har en pels, som kræver en del arbejde, og de har brug for hjælp til at holde den flot og ren. Her kan det være en idé at bruge shampoo til hunde, dette kan hjælpe meget, og gør det nemmere at holde pelsen.

Hvad skal du være opmærksom på ved hundeshampoo

Når du skal have fat i shampoo til din hund er der nogle ting du skal være opmærksom på. Du skal være opmærksom på hvilke ingredienser der er i shampooen, da der godt kan være nogle som er skadende. Parabener, farvestoffer og parfume er noget af det du skal undgå i din hunds shampoo. Disser er ikke gode for hundens pels eller hud, og kan derfor være skadende i længden.

Derudover skal du være opmærksom på din hunds pels. Dette har meget at skulle sige, når du skal finde den rigtige shampoo, måske er det endda nødvendigt at anskaffe en balsam også. Du skal tænker over længden på din hunds pels, er den lang, kort? Bliver den nemt filtret? Er det svært at børste? Hvis din hunds pels har det med at blive filtret, så er det en meget god idé at bruge balsam efter vask med shampoo.

Du skal også være opmærksom på hundens alder. Der er lavet shampooer og balsamer til hvalpe. Disse er er er milde, og er sikre at bruge for hvalpe. De er designet med fokus på sart hud, så du behøver ikke at bekymre dig om din hvalps sikkerhed.

Hvis du aldrig har vasket din hund før, så er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvordan du skal gøre det. På de fleste hundeshampooer er der en brugsanvisning, det er vigtigt at du læser denne, inden du begynder at vaske din hund for første gang.