Hulmursisolering – den perfekte løsning til dig

Af Peter - 16 Nov 2020

Er du også rigtig træt af din høje varmeregning? Det kan være, du bør overveje at få foretaget en hulmursisolering.

Statens byggeforskningsinstitut vurderer, at der i Danmark er 200.000 huse, der ikke er isoleret optimalt. Måske er et af dem dit hus, og så er det med at få gjort noget ved det så hurtigt som muligt. En ydervæg med minimum 80 mm. hulrum kan give en besparelse på helt op til 10 liter fyringsolie pr. kvadratmeter væg i ydermuren årligt, såfremt der bliver foretaget hulmursisolering. Da der ikke er to huse, der er ens, og hvert hus har forskellige behov, kan en hulmursisolering foretages på flere forskellige måder og med flere forskellige typer materialer. Der kan bl.a. bruges glasuld, papiruld eller ISO-Pearl Grey.

Mange huse bygget efter frem til 1998, er ikke isoleret optimalt. Hvis dit hus er bygget før 1998, kan det være en god idé at få undersøgt, om din isolering er i orden. Hvis du har et hus, hvor hulmuren slet ikke er isoleret, kan du spare mellem 5.000 og helt op til 9.500 kr. om året, alt afhængig af hvilken varmekilde du bruger i dit hus.

Hvis dette lyder som den helt rigtige løsning for dig, så kan du her læse meget mere om hulmursisolering.

Sådan foretages en hulmursisolering

Med en hulmursisolering er det forholdsvis nemt at få efterisoleret ydervæggen i huset.

Først bores et lille hul, og så fyldes hele hulrummet mellem den forreste og bagerste mur med isoleringsmateriale. Inden dette bliver der dog foretaget en grundig undersøgelse af dit murværk, for at være 100% sikker på at huset egner sig til at få foretaget en hulmursisolering, eller om der skal udføres små restaurationer inden. Materialerne som bruge til hulmursisolering har været anvendt i byggebranchen i en lang række år, og kendskabet til både materialets levetid og egenskaber er derfor helt i top. Fælles for materialerne er at de er meget lette, hvilket er en stor fordel, da det er den stillestående luft i materialet, der har den isolerende effekt. Materialet skal også lede varme så dårligt som muligt for at få det ultimative ud af en hulmursisolering.