Hvad er bedst – luft til vand varmepumpe eller jordvarme?

Det kræver en del energi at holde et hus varmt året rundt særligt i det nordiske klima. Ønsker du at spare penge og samtidig også finde en varmeløsning, som ikke belaster miljøet, så står du måske og overvejer en luft til vand varmepumpe eller jordvarme. Læs her om deres fordele.

Sparer både miljøet og din økonomi

Rigtig mange danskere er slået over til at have en luft til vand varmepumpe i huset og med rigtig god grund. Det er klart den økonomisk bedste løsning, og varmepumpen er fleksibel til alle typer af hjem. Med en luft til vand eller luft til luft varmepumpe bliver varmen i luften udenfor benyttet til at sprede varme inde i hjemmet. Denne løsning er populær både til boliger, sommerhuse og kolonihavehuse, da det er let at regulere og lynhurtigt kan opvarme rummet. Den har lave installationsomkostninger, og du kan gøre vedligeholdelsen nem ved tilmelde dig en serviceaftale. Varmepumpe service hjælper dig med at vedligeholde varmepumpen og ved undersøgelse sikre, at den stadig varmer optimalt, så du ikke kommer til at opleve uforudsete udgifter på længere sigt. Faktisk er det lovpligtigt at få fortaget et årligt servicetjek på varmepumpen grundet dens brug af kølervæske. Der er altså mange fordele at hente ved at skifte til en varmepumpe samt indgå en serviceaftale. Det sparer miljøet, din økonomi og din tid.

Uafhængig af udetemperaturen

En anden populær løsning til opvarmning af hjemmet er at få lavet jordvarme. Her udnyttes varmen der er lagret i jorden fra solens energi frem for luften udenfor. Dette kan være en fordel i meget kolde områder, da varmen nede i jorden ikke påvirkes af vejrskiftene. Man er altså sikret en stabil varme året rundt. Dog er ikke alle huse egnet til jordvarme. Det kræver en vis kvalitet af undergrunden, før denne løsning er brugbar.