Hvad er skiferplader?

Af Kevin - 18 Oct 2021

Skifer er et smukt og naturligt holdbart materiale, og skiferplader kan man bruge til at beklæde et tag eller en facade med. Tage og facader i skifer er super holdbare. De kan holde i rigtig mange år, og de kræver næsten ingen vedligeholdelse. Skiferplader er super smukke på ethvert hus, hvor de bruges. Skifer kan skæres i super tynde skiver på helt ned til få millimeter i tykkelse, hvorfor det er blevet super populært til tagdækning. Det bruges dog også i stigende grad på flotte facader. Pladerne er anerkendte for den helt fantastiske kvalitet og for at være noget af det allermest holdbare, man kan lave tagdækning af. Pladerne er stærke og lavet af et vejrbestandigt materiale med en lav vandabsorption. Derfor kan det modstå selv de laveste temperaturer. Skiferplader kan være dyrere end andre facade- og tagdækningsløsninger. Det kræver desuden en særlig ekspertise at arbejde med skiferplader. Man får til gengæld et færdigt produkt, som er virkelig godt og pænt på et tag eller en facade. Facaden eller taget skal sandsynligvis ikke repareres, og det vil hverken skulle demonteres eller kræve en masse vedligeholdelse. Få mere at vide om skiferplader her.

Skiferplader til tag og facade er miljøvenlige løsninger

Facader eller tage med skiferplader er super smukke på ethvert hus. Skifer er et naturligt materiale. Det kan skæres i virkelig mange forskellige former og størrelser. Det varierer både i størrelse og tykkelse, og findes også i en lang række farver. Det kan eksempelvis være gråt, sort eller grønt. Blandt mulighederne kan du altså finde den form og farve, som giver dit hus et ydre, der passer perfekt til dine ønsker og drømme. Skifer er et pænt og holdbart materiale, hvorfor skiferplader er meget miljøvenlige. Materialet afgiver ikke nogen toksiner, og skiferplader kan holde i mange, mange år. Der skal altså bruges meget få ressourcer på vedligeholdelse, reparation og demontering af skiferplader, hvis der overhovedet skal bruges nogen. Skifer kan desuden genbruges.

Vedligeholdelse af tag og facader med skiferplader

Skiferplader er vandafvisende, og de kan holde til temperaturudsving. De er også afvisende overfor mug. Skifer kræver kun meget lidt vedligeholdelse. Det bedste, man kan gøre for sit tag eller sin facade i skifer, er, at tjekke det én gang årligt. Hvis man gør det, kan man nemlig undgå, at der opstår revner. Disse kan føre til utæthed og dyre regninger for reparation. Hvis du lige er flyttet ind i et hus med et tag eller en facade i skifer, så er det en god ide at få lavet en inspektion. Tjek og inspektioner bør laves af professionelle, da disse ved, hvordan man gør det bedst og sikkert.