Hvilket låsesystem skal jeg vælge?

Af Boligjunkies - 25 Aug 2022

Det er vigtigt at din bolig har et godt låsesystem, så det er sikret mod indbrud. Det er ikke nok at have en solid dør, hvis låsen er slidt eller forældet. En slidt eller gammeldags lås er nemlig nem at dirke eller bore op. Vi vil her se nærmere på, hvilke låsesystemer du skal vælge til din bolig.

Vælg en lås med borebeskyttelse

Hvis du vælger et traditionelt mekanisk låsesystem, bør du vælge en lås med borebeskyttelse i cylinderhus og tromle. Du bør desuden vælge en lås som har nøgler, der er sikret mod kopiering. Hvis du vil sikre din bolig ekstragodt, kan du med fordel vælge at have to gode låse på dine yderdøre, hvoraf den ene skal kunne låses indefra med en nøgle. Med to låse gør du det dobbelt så besværligt for indbrudstyven at trænge ind i din bolig.

Elektronisk låsesystem giver flere muligheder

Du kan også vælge et elektronisk låsesystem, der styres digitalt. Et elektronisk låsesystem styres via en kode, en nøglebrik, en app eller en fjernbetjening. Det smarte ved en elektronisk lås er bl.a. at du ikke behøver skifte låsene i dit hus, hvis du skulle smide din nøgle væk – du lukker derimod blot for adgangen til det kort, du har mistet.

Et elektronisk låsesystem, eller smart-lås som det også kaldes, har desuden flere smarte funktioner som fx automatisk aflåsning, åbning via smartphone og mulighed for midlertidige koder til fx håndværkere eller rengøringshjælp.

Husk at beskytte terrasse- og kælderdøren

Rigtig mange indbrudstyve kommer ind via terrasse- eller kælderdøren. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at beskytte disse døre ekstragodt. Det er ikke nok blot at beskytte yderdøren. Et godt valg er et indvendigt dørgreb med kodelås. Dermed bliver det nemlig vanskeligt for tyven at komme ind og ud af døren med favnen fuld af tyvekoster.