Hvorfor er cedertræ populært til facadebeklædning?

Skal man købe brædder til facadebeklædning, er mulighederne mange. En stor del af dem, der skal købe træ til facadebeklædning, ender dog med at vælge cedertræ. Det er naturligvis ikke uden grund, da det er en type træ, der egner sig rigtig godt til dette formål.

Den primære grund til, at det er et populært valg er, at det har et nydeligt udseende. Ikke nok med det, så byder det også på en rigtig god holdbarhed. Det er en kombination af dette, der har gjort, at det i dag er en af de mest anvendte typer træ til facadebeklædning.

Hvad karakteriserer denne type træ?

Cedertræ er en smuk type træ, der har et rødbrunt farvespil. Med tiden vil det dog patinere og blive mere sølvgråt. Hvordan det hele konkret kommer til at se ud, afhænger dog af påvirkning af vind og vejr. Derfor kan man ikke altid forudse, hvordan det ser ud.

Dertil sidder træets grene ikke i kranse. Det vil sige, at knasterne er jævnt fordelt over hele træets længde. Ikke nok med det, så er det faktisk stort set fri for knaster. Det er med til at give det et mere rent udseende, og det er også en af de klare årsager til dets store popularitet.

Er det muligt at bibeholde den oprindelige glød?

Hvis man har interesse i det, er det også muligt bibeholde den oprindelige glød. Det kræver dog, at man selv er villig til at gøre noget for det. Er man ikke det, så vil det med tid skifte farve og nuance, da det vil patinere til at have en mere sølvgrå nuance.

Har du besluttet dig for, at du vil bibeholde den oprindelige glød, så er du nødt til at bruge tid på at behandle det med olie med jævne mellemrum. Inden du går i gang med dette, er det meget vigtigt, at du husker at rense beklædningen for urenheder.