Hvorfor vi burde donere penge til Mission10Forty

Af Kevin - 06 Nov 2023

Mange af os ønsker at gøre en forskel i verden, men ofte ved vi ikke, hvor vi skal starte. En organisation, der gør en stor indsats for at forbedre livet for mennesker i nød og evangelisere i forskellige lande, er Mission10Forty. Hvis du endnu ikke har hørt om dette fantastiske arbejde, vil vi dele med dig, hvad Mission10Forty handler om og hvorfor det er vigtigt, at vi støtter dem økonomisk og vælge at doner penge.

 

Organisation der fokuserer på 40 lande

Mission10Forty er en kristen organisation, der blev grundlagt i 1995 med det formål at nå ud til de mest nødlidende mennesker i verden i form af nødhjælp, sundhedspleje, uddannelse og evangelisation. Deres navn stammer fra Jesu mission i Lukas-evangeliet, hvor han sagde: “Evangeliet skal prædikes til alle mennesker i al verden.”  Mission10Forty fokuserer på de 40 største og mest deprimerede lande i verden, der er kendt som “1040-vinduet”, og hvor størstedelen af verdens befolkning bor.

 

Nødhjælp til dem som mangler

Mission10Forty’s engagement i disse lande omfatter medicinsk nødhjælp, udvikling af borehuller og markvanding til at forsyne lokalsamfund med rent vand, uddannelse og støtte til skoler og lærere, medieevangelisering og distribution af gratis bibler og undervisningsmateriale. Alt, hvad de gør, er med det formål at bringe fysisk, åndelig og følelsesmæssig hjælp til mennesker i nød og samtidig fortælle dem om Jesus Kristus.

 

Opbygger bæredygtighed

Mission10Forty tror på en “hand-up” -filosofi, hvor de ikke kun giver mennesker fisk, men også lærer dem at fiske. Det vil sige, at de ikke kun leverer nødhjælp, men også hjælper lokalsamfundene med at opbygge deres egen bæredygtighed ved at lære dem at producere deres egne fødevarer, starte små virksomheder, forbedre infrastrukturen og mere. På den måde kan lokalsamfundene tage ansvar for deres egen skæbne og få lov til at vokse og blomstre på lang sigt.

 

Doner penge til Mission10Forty

Hvorfor burde vi doner penge til Mission10Forty? Fordi vi har en moralisk pligt til at hjælpe dem, der er i nød. Fordi i disse 1040-vindue-lande bor 70% af verdens fattigste mennesker og lider under ekstrem fattigdom, sygdom, sult og undertrykkelse. Fordi Mission10Forty har en dokumenteret succesrate i at forbedre livet for mennesker i nød og samtidig udbrede det kristne evangelium. Fordi Mission10Forty er en organisation, der er tro og velrenommeret, og som har et stærkt fokus på at minimere administrative omkostninger og maksimere hjælpevirkninger.

 

Det kan være svært at vide, hvor meget man skal doner penge til en organisation som Mission10Forty. Men enhver mængde kan gøre en forskel, stor eller lille. For eksempel kan 150 kr. give en familie nok mad til en måned, eller 500 kr. kan give en person rent vand i et helt år. Du kan også vælge at give et engangsbeløb eller oprette en månedlig donation. Doner penge og det vil sprede kærlighed og håb til mennesker i nød og være en del af noget større.