Ideer til et hyggeligt gæsteværelser

Af Boligjunkies - 23 Feb 2022

Når du har gæster, så er der ingen tvivl om, at du vil gøre meget for, at de har det godt. Det kan være, du gør noget særligt ud af maden, så de føler sig velkomne. Det kan også være, du gør lidt ekstra for rengøringen, inden de kommer. Men hvis de så skal overnatte, så er det måske også værd at gøre lidt ekstra ud af gæsteværelset. Den slags er du bare nødt til at gøre i god tid. Derfor er her lidt ideer til, hvordan du kan indrette et hyggeligt gæsteværelse.

Skab et beroligende rum

Du kender måske følelsen af at skulle sove et fremmed sted. Det kan være meget dejligt, men ofte kan det også være svært at falde i søvn. Derfor kan det betyde meget, at du skaber et beroligende rum.

Du kan blandt andet vælge at hænge flotte kunstplakater, som skaber en hjemlig følelse. Selvom du ikke selv bruger rummet, så skal væggene jo ikke være bare.

Derudover kan du overveje at stille nogle planter derinde, som også kan have en beroligende effekt.

Det vil være en god idé at holde dig til en hyggelig, hjemlig og forholdsvist minimalistisk indretning. På den måde er der kun enkelte indtryk af tage stilling til for din gæst.

Få plads uden et særligt gæsteværelse

Det er selvfølgelig ikke alle, der ligefrem kan sætte et helt rum af til de gæster, der af og til kommer. Derfor kan de være nødt til at sove i et andet rum, som for eksempel i stuen eller på kontoret.

Her kan det være en god idé at se på løsninger, der kan bruges forskelligt i forskellige sammenhænge.

En sovesofa kan for eksempel fungere som sofa til daglig, men foldes ud til en seng, når der er behov for det. På den måde kan gæster sove behageligt, selvom du ikke har et gæsteværelse.