Indret dit eget hjemmekontor

Der er skrevet talrige artikler om, at hjemmemiljøet er noget af det, der kan have den største indflydelse på, hvordan man fungerer på arbejdet. Hvis de to er forbundet i eksempelvis et hjemmekontor, hvor du sidder det meste af din arbejdsdag, skal du derfor være opmærksom på, at det er behageligt indrettet.

Klar det hele hjemmefra

En ting, man næsten kan kalde uundværlig på et hjemmekontor, er en printer. Der er en del, der ikke har en, men det burde man bestemt. De færreste kan egentlig overskue at skulle ned på biblioteket for at udskrive. Desuden kan dine børn også bruge en printer til skolearbejdet. Du kan købe blækpatroner her, hvis du har en i forvejen eller beslutter dig for, i samråd med din evt. partner, at investere i en printer. Det er dog noget, de fleste ville sætte pris på at blive gjort opmærksom på, at blækpatroner altså kun kan bruges til blækprintere. Hvis du har en laserprinter, skal du i stedet have fingrene i toner.

Lysindfald

Udover de praktiske remedier til hjemmekontoret, er det selve atmosfæren deri, der bør være større fokus på, end der hidtil har været. Naturligt lys er helt klart en fordel, da det frisker rummet op på en måde, som kunstigt lys umuligt kan erstatte. Ligger hjemmekontoret forkert i forhold til sollyset, er det heldigvis ikke sådan, at de rigtige pærer ikke kan skabe en næsten ligelig lyseffekt.

Indram din arbejdsplads

Udsmykning er også betydningsfuldt. Dit hjemmekontor bør være præget af din egen indretningsstil. Hvis du er omgivet af billeder og andre dekorationer, du selv har valgt, føler du dig nemlig mere velkommen. Generelt bidrager personlig udsmykning til den hjemlige, trygge følelse, man helst vil have, når man er på arbejde. Husk også altid at holde det ryddeligt, så din hjerne ved, du skal være professionel, når du træder derind.