Indret loungeområdet i haven med hyggelige lyskæder

Af Peter - 20 May 2021

Skal du have skabt det helt perfekte loungeområde i haven? Synes du dog, at det nogle aftener bliver for mørkt til at sidde derude? Og har du svært ved at finde nogle lamper, som både er praktiske og dekorative? Så har vi løsningen til dig! Du kan nemlig med stor fordel overveje lyskæde-løsningen. Lyskæder giver nemlig både et praktisk lys samt en hyggelig stemning til området, når du skal sidde ude og nyde et glas vin på en lun sommeraften. Vi er selv store tilhængere af lyskæder, der kan tåle at blive brugt udendørs. De giver dig mulighed for at sprede det hyggelige lys over et stort areal samtidig med, at lyset er behageligt at sidde i. Og derudover er lyskæder selvfølgelig utroligt dekorative, og de kan hurtigt skabe en både festlig og/eller intim stemning. Så læs med her og lær mere om, hvordan du arrangerer dine lyskæder i dit loungeområde, eller hop videre og læs meget mere om tips og tricks til din bolig.

Markér loungeområdet med lyskæder

Igennem de sidste par år, er det især oversize lyskæder, der har hittet. Disse kan nemlig være med til at give en helt unik stemning, som kan være svær at opnå med helt almindelig lyskæder. Vælger du nemlig en helt almindelig lyskæde, kan du risikere, at de kommer til at se lidt julede ud. Og det er naturligvis ikke optimalt, hvis de skal pynte hele året rundt. For netop lyskæder, almindelige som oversize, er helt oplagte som belysning, hvis du skal sidde udenfor og enten spise, spille eller snakke med nogle gode venner på en lun sommeraften.

Dine lyskæder kan ligeledes være med til at markere specifikke områder i din have eller på din terrasse. Ønsker du således at markere et loungeområde, kan du hænge flere lyskæder op på tværs af hinanden, så de skaber en form for tag over netop det område, du gerne vil markere. Og det er desuden ligegyldigt, hvilken stil du kører dit loungeområde i. Lyskæder passer nemlig til mange forskellige stilarter, men du kan især bruge dem, hvis du ønsker at skabe en boheme-stemning eller en lækker minimalistisk indretning.

Udvalget af lyskæder spænder bredt

Der findes et hav af forskellige lyskæder, og derfor kan det også være både svært og uoverskueligt at vurdere, hvilken lyskæde der passer præcis ind i dit loungeområde. Du kan dog med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt det skal være store lanterner, enkeltstående pærer eller måske nogle helt små og spinkle lamper, som har små lys med en lille skærm over. I sidste ende handler det dog blot om, at du skal have skabt en hyggelig stemning, så gå endelig på opdagelse i det store udvalg – du skal nok finde de helt perfekte af slagsen.