Indretning med træ – boligtrend i 2022

Internettet, og især Instagram og diverse online blogs boomer med opslag omkring boligindretning og designfund.

Herunder er især plankeborde og andet interiør i træ blevet mere og mere populære at integrere i boligindretningen. Skal du være med på moden, skal du altså have træ implementeret i din indretning – hvad enten stort eller småt.

Brug naturen når du indretter din bolig

Med en enkelt søgning på google kommer de første mange sider frem som omhandler råd og inspiration til hvordan træ kan anvendes i boligindretningen. Siderne indeholder alt lige fra de traditionelle massive plankeborde – som har været populære i en længere periode – til hylder, stole, stearinlys og meget andet. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for hvordan træet kan blive en del af dit hjem.

DIY projekter der tager tid

Det er blevet ekstremt udbredt selv at lave sine møbler og andet interiør. Deraf begrebet DIY (Do It Yourself).

En ulempe ved denne fremgangsmetode er at det tager forholdsvis lang tid selv at lave sine egne produkter, da et levende materiale som træ kræver meget opmærksomhed og behandling, før det kan anvendes som møbel.

Tag eksempelvis den mest efterspurgte træsort til plankeborde; egetræ. I første omgang skal træet ligge i en årrække, før det er tørret nok til at kunne anvendes som møbel. Herefter skal man være forsigtig med at træet ikke flækker når man først begynder at arbejde med det. Sidst men ikke mindst, skal træet behandles løbende for at undgå et trist og slidt udtryk.

Det kræver hårdt arbejde og ekstrem opmærksomhed over en lang periode for at lave sit eget træmøbel.

Dit hjem skal afspejle din personlighed

Hvad gør du så, hvis dit hjem skal følge med boligtrenden? Der findes et stort udvalg af producenter, der forhandler disse efterspurgte træmøbler. Det er dog ofte masseproducerede produkter man kan få fingrene i, hvis ikke man vil bruge en formue på et enkelt produkt – og masseproducerede møbler er jo ikke det, der er in. Dit hjem skal helst være unikt og afspejle din personlighed.

Men bare rolig, løsningen er her. For nogle uger siden faldt jeg over en hjemmeside, som imponerede mig med hele deres koncept og produktudvalg. De laver både originale, eksklusive og robuste møbler – og så er de håndlavet i tæt dialog med kunderne, så alle produkterne tilpasser sig de individuelle behov som kunden har.

Men ikke nok med det, siden bruger kun genanvendeligt træ fra nedlagte færgelejer, hvilket betyder at der ikke er to stykker træ, der er ens – og dermed heller ikke to møbler, der er ens. Desuden betyder det at hele deres udvalg er bæredygtigt, og der er da ikke noget mere trendy end at have et miljøvenligt hjem, når man nu gør naturen til en del af indretningen.

Deres unikke møbler lever fuldt op til det jeg har ledt efter til mit hjem. Og desuden fandt jeg også et loungesæt til haven, som jeg slet ikke kan vente til jeg skal bruge til næste sommer!

Se nærmere på Thors-design’s mange spændende bæredygtige træmobler.