Lav den lækreste middag til gæsterne

Har du på det seneste godt lagt mærke til, hvordan sous vide er blevet en del af manges portefølje af opskrifter, og at det er begyndt at fylde mere og mere i både madlavningsprogrammer og kogebøger? Du er ikke helt galt på det. Madlavningsformen, der kræver, at maden vakuumpakkes i sous vide poser, mens den tilberedes, er meget anderledes fra en almindelig steg, men det tilføjer noget nyt til maden, der gør det helt fantastisk at smage.

Det er altid sjovt at give sig i kast med noget nyt i et køkken. Nogle gange bærer det frugt, mens det andre gange er lidt mere mislykket, men alene det at give noget et forsøg gør, at du næste gang formentlig er bedre rustet til at lave det samme. Det kan være, sous vide skal være dit næste projekt. Det kræver naturligvis det rette udstyr og lidt tid, du kan sætte af til det, men så vil du også få en smagsoplevelse, du kan huske fremover.

Lidt inspiration til menuen

Er du stadig på bar bund omkring, hvad du egentlig skal lave til gæsterne eller til familien? Først og fremmest er det vigtigt, at du kan sætte god tid af, for sous vide skal langtidsstege i vakuumposerne. Du kunne overveje, om ikke I skal have en lækker okse- eller lammesteg. Med grønt tilbehør og nogle lækre, krydrede kartofler kan du skabe et fantastisk måltid, og hvis du tilmed laver en sovs, der passer til kødet, vil de fleste være helt oppe at ringe.

Du behøver ikke en anledning til at bruge sous vide i din madlavning. Det er noget, du altid kan give dig til, så længe du har tiden til det, og hvis det blot er til en almindelig fredag aften, så er det med garanti noget, familien vil sætte pris på, og så er der mad til hele weekenden.